PRETIO ŽENI DA ĆE JOJ UBITI RODITELJE I S METKOM U CEVI KRENUO KA NJIMA: Nenad zaćutao u tužilaštvu, tereti se za 2 krivična dela
Oduzeto oružje od osumnjičenog, Foto: MUP Srbije

vjt u beogradu

PRETIO ŽENI DA ĆE JOJ UBITI RODITELJE I S METKOM U CEVI KRENUO KA NJIMA: Nenad zaćutao u tužilaštvu, tereti se za 2 krivična dela

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Nenad S. (36) zbog sumnje da je u prethodnom periodu upućivao pretnje supruzi, kao i jer je neovlašćeno držao dva pištolja, pušku, gasni pištolj i veću količinu municije različitog kalibra, ukupno 84 komada metaka.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Oružije
foto: MUP Srbije

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom perodu i zbog uznemirenja javnosti.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina i nasilje u porodici za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Policija je kod osumnjičenog pronašla dva pištolja “Češka zbrojevka” i “Browning”, dok je u garaži stana u kojem živi pronašla automatsku pušku marke “Zastava”, čije držanje je zabranjeno građanima.

1 / 3 Foto: MUP Srbije

Pronađeno je ukupno 84 komada metaka različitog kalibra, kao i gasni pištolj koji je držao u ostavi.

Povodom krivičnog dela nasilje u porodici u najkraćem mogućem roku biče preduzete dokazne radnje.

Podsetimo, kako je juče saopštio MUP, uhapšeni je, kako se sumnja, pretio supruzi da će ubiti njene roditelje, nakon čega se uputio ka mestu gde oni žive, u čemu ga je policija, efikasnom akcijom sprečila.

- Policija je kod njega pronašla pištolj koji je imao u ilegalnom posedu sa punim okvirom i metkom u cevi, kao i određenu količinu municije za pištolj - navedeno je u saopštenju policije.

Bonus video:

02:12

POLICAJAC PRIJAVIO DA MU JE SIN UZEO PIŠTOLJ, MUNICIJU I LISICE Drama u Novom Sadu: Mladić pretio da će pucati u policiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track