Juče oko 18.30 sati na Savi kod plaže u naselju “29. novembar” u Sremskoj Mitrovici dogodila se strašna nesreća, a tom prilikom muškarac M. P. (39) iz Sremske Mitrovice zadobio je teške povrede zbog kojih je hitno trasnportovan u Klinički centar Vojvodine. Kako Kurir sada saznaje, on je i dalje nalazi u izuzetno kritičnom stanju

- Pacijent je juče dovezen službom Hitne medicinske pomoći u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine iz Opšte bolnice Sremska Mitrovica zbog teških politraumatskih povreda zadobijenih u vodenom saobraćaju. Nakon hitne kompletne dijagnostike i hirurške obrade pacijent je izuzetno teškog opšteg stanja smešten na Kliniku za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola KCV radi daljeg lečenja - rekli su za Kurir iz Kliničkog centra Vojvodine.

Kako smo nezvanično saznali, M. P. je zadobio stravične povrede lobanje, a zadobio je i prelom ruke, kao i druge povrede.

On je, podsetimo, bio na gumi zajedno sa prijateljima, a prema rečima očevidaca, nesreća se dogodila kada je guma koju je grupa mladića koristila za zabavu, zbog neprilagođene brzine naletela na zadnji deo čamca u delu gde se nalazi penta.

- Strašno je bilo, mi smo još u šoku. Nalazili smo se u blizini obale, mogli su naleteti na nekog u vodi. Nadam se da je mladić dobro, ali ovo divljanje treba nekako zaustaviti - rekli su očevici nesreće.

Oglasio se i Dačić

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je uhapšen muškarac, koji je upravljalo gliserom kojim je vukao povređeno lice.

- Povodom teških telesnih povreda koje je u nesreći na reci Savi, u naselju 29. novembar u Sremskoj Mitrovici zadobio M.P. (39) iz Sremske Mitrovice, uhapšen je S.P. (39) koji je upravljao gliserom kojim je vukao povređeno lice, kada je zbog neprilagođene brzine to lice udarilo u drugo plovilo, i zadobilo višestruke povrede glave i tela.

Bonus video:

Kurir televizija IZBEGNUTA VELIKA TRAGEDIJA NA SAVI! Reporterka Kurira s lica mesta: Dok je gliser vukao nesrećnog čoveka, u vodi BILO MNOGO DECE