Kertesu 3, a Badžinom bratu 5 godina zatvora

Kertesu 3, a Badžinom bratu 5 godina zatvora

Crna Hronika -
Siniša Stojičić i njegov brat, bivši zamenik ministra unutrašnjih poslova Radovan Stojičić organizovali kriminalu grupu koja je za sebe pribavila imovinsku korist u iznosu od 9,9 miliona dinara

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je danas Sinišu Stojičića, brata pokojnog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, na pet godina zatvora zbog šverca cigareta u februaru 1997. godine. Sud je utvrdio da su Siniša Stojičić i njegov brat, bivši zamenik ministra unutrašnjih poslova Radovan Stojičić organizovali kriminalu grupu koja je za sebe zloupotrebom službenog položaja pribavila imovinsku korist u iznosu od 9,9 miliona dinara. Bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes osuđen je na tri godina zatvora, njegov savetnik Petar Milenković na dve godine i osam meseci, a vlasnik sokobanjske firme "Deks" Dejan Milenović osuđen je na tri godine zatvora.

Sud je službenika carinske kontrole Nebojšu Nikolića osudio na dve godine zatvora, dok su bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Stojan Mišić i bivši načelnik niške policije Radisav Gvozdenović oslobođeni optužbi. Bivši načelnik policije Zaječara Nenad Živadinović osuđen je na godinu dana zatvora, a bivši carinik Zdravko Hristov na dve godine i šest meseci. Grupa je preko preduzeća Siniše Stojičića "R5 kompani" iz Niša, a uz pomoć okrivljenih iz Savezne uprave carina, uvozila cigarete koje su njeni članovi kasnije prodavali na teritoriji Srbije. Radovan Stojičić Badža je organizovao policijske čelnike čiji je zadatak bio da sprečajvaju bilo kakvu kontrolu poslovanja preduzeća njegovog brata, a zaposleni u carini su im omogućili da robu uvezu bez carinskog evidentiranja.

Radisavljević: Žalićemo se na presudu Stojčićevoj grupi

Tužilaštvo za organizovani će se žaliti na presudu kojom je Siniša Stojčić osuđen na pet godina zatvora, šest pripadnika njegove grupe na kazne od jedne do tri godine zatvora, a dvojica oslobođena optužbi, rekao je Tanjugu tužilac Miljko Radisavljević.

"Tužilaštvo će sačekati pisani otpravak presude, ali će uložiti žalbu na visinu izrečenih kazni, kao i na oslobađajuće presude", naveo je tužilac za organizovani kriminal.

Zakonski rok za ulaganje žalbe Apelacionom sudu u Beogradu je 15 dana od prijema presude, a isto pravo imaju i osuđeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track