Zbog sumnje u profesionalnost rada vojnih pravosudnih organa, Savet ministara SCG i Vrhovni savet obrane formirali su nezavisnu komisiju koja je došla do zaključka da je na gardiste pucala treća osoba

BEOGRAD - Porodice poginulih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, stradalih pre osam godina u kasarni na Topčcideru, zapaliće u petak sveće i položiti cveće ispred ulaza u podzemni objekat Karaš u Topčideru.
Gardisti Jakovljević i Milovanović su stradali 5. oktobra 2004. godine u topčiderskoj kasarni "Karaš" pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

Odmah nakon pucnjave, Vojska je izdala saopštenje da je Milovanović pucao na Jakovljevića i zatim izvršio samoubistvo a potom je vojno pravosuđe utvrdilo da je Jakovljević ubio Milovanovića i izvršio samoubistvo.
Zbog sumnje u profesionalnost rada vojnih pravosudnih organa, Savet ministara SCG i Vrhovni savet obrane formirali su nezavisnu komisiju koja je došla do zaključka da je na gardiste pucala treća osoba.

Izveštaj nezavisne komisije 2008. godine su potvrdili i forenzičari američkog Federalnog istražnog biroa (FBI-a).
Porodice su, ove godine dobile anonimna pisma potpisana sa "Bivše obezbeđenje haškog optuženika" u kojima se navodi da je za smrt njihove dece odgovoran haški optuženik Ratko Mladić, koji je u to vreme, kako se tvrdi, bio u objektu "Karaš".

Potom je jedan od pravnih zastupnika porodica, advokat Predrag Savić saošstio novinarima da nadležni državni organi treba da utvrde koliko su podaci u tim pismima verodostojni kao i da li možda postoje motivi za ometanje istrage.

Pravni zastupnici familija Jakovljević i Milovanović - advokati Olgica Batić, Predrag Savić i Aleksandar Đurić sutra će, kako je najavila njihova advokatska kancelarija, preneti novinarima "najnovija saznanja povodom ubistva gradista".