50 hitaca na policijski punkt kod Dobrosina

Administrativna linija

50 hitaca na policijski punkt kod Dobrosina

Crna Hronika -
Policijski punkt u maju i junu ove godine bio je dva puta meta albanskih terorista

VRANJE - Nepoznati napadači otvorili su vatru na policijski punkt u selu Dobrosin na administrativnoj liniji sa Kosovom, a u sinoćnjem napadu nije bilo povređenih, potvrđeno je u dežurnoj službi MUP-a Srbije.

Prema proceni policajaca koji su u tom trenutku bili na punktu, ispaljeno je pedesetak metaka iz automatskog oružja u pucnjavi koja je trajala oko minut.

Policijski punkt, smešten oko 100 metara od administrativne linije sa Kosovom, u maju i junu ove godine bio je dva puta meta albanskih terorista.

Prvi se dogodio 17. maja ove godine kada su, kako je tada rekao ministar policije Ivica Dačić, albanski teroristi došli iz sela Stubline i otvorili rafalnu vatru na punkt sa svega 100 do 150 metara. Novi napad sa istog mesta i na isti način, dogodio se 28. juna, kada je lakšu povredu zadobio policajac Branislav Mirković iz Bujanovca.

Tri dana kasnije Euleks policija je za „za terorizam i učešće u etrorističkoj grupi“, osumnjičila ukupno pet osoba, od kojih su dve odmah pritvorene, a trima su oduzeti pasoši.Selo Dobrosin, sa oko 150 domaćinstava i oko 740 stanovnika, nalazi se 16 kilometara zapadno od Bujanovca, na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom.

U ovom selu je početkom januara 2000. godine, formirana takozvana Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB).RTS je javio da je sinoć pucano i na punkt u blizini Podujeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track