Karambol na Paliluli: Pomahnitali autobus udario dečaka

Horor

Karambol na Paliluli: Pomahnitali autobus udario dečaka

Crna Hronika -
Vozilo na kojem su otkazale kočnice udarilo u devet automobila, pa u E. R. (9), i zaustavilo se tek kad se šofer namerno zabio u banderu
1 / 7

BEOGRAD - Drama!Pomahnitali autobus privatnog prevoznika "Transjug" iz Obrenovca juče je u Višnjičkoj ulici u Beogradu povredio devetogodišnjeg E. R. i oštetio devet automobila! Autobusu su, kako se pretpostavlja, otkazale kočnice, a posle borbe s vozilom i jurnjave niz ulicu vozač Vukašin M. (57) uspeo je da ga zaustavi tek kad je namerno udario u banderu!

- Autobus je bio na baždarenju tahografa, posle čega je Vukašin M., koji ima 36 godina staža, izašao da ga preparkira. Tada je počeo pakao! Vozilo više nije moglo da se zaustavi na nizbrdici iako je Vukašin neprestano pritiskao kočnicu - priča izvor Kurira iz policije. Boreći se s grdosijom Vukašin M. je pokušavao da izbegne pešake i automobile.

- Autobus je jurio nizbrdicom i udarao u kola, koja su letela na sve strane! Kod obližnjeg auto-servisa bio je otac s malim E. R. Kad je video šta se dešava, zgrabio je dete i utrčali su u auto-servis. Tada je autobus udario u "floridu", koja se zakucala u vrata servisa, a ta vrata pala su na dečaka - kazao je naš sagovornik.Autobus se ni tada nije zaustavio!- Vozač Vukašin M. više nije znao šta da radi, kako da zaustavi vozilo. Zbog toga je smotao volan i zakucao se u banderu. Tek tada je autobus konačno stao - kaže izvor Kurira.

Dečak operisan

E. R. je s povredama glave i kuka kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar. Odmah je prebačen u operacionu salu, a zbog teških povreda operacija je trajala do zaključenja ovog broja Kurira.

Vozilo prošlo servis u junuIvana Petrović iz "Transjuga" rekla je za Kurir da je sporni autobus iz garaže u Žarkovu dovezen na Karaburmu.- Naši majstori su juče ujutro, kao i svakog dana, proverili volan i kočnice na autobusu i sve je bilo u redu, osim tahografa, zbog kojeg je vozilo i odvezeno u garažu GSP na Karaburmu. Naša vozila prolaze generalni tehnički pregled na svakih šest meseci, a konkretno ovo vozilo je 1. juna bilo na servisu i tad je i registrovano - rekla je Petrovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja