Ljilja i Sonja Radovanovi svedoci!?

Ljilja i Sonja Radovanovi svedoci!?

Crna Hronika -
Pravni savetnik Radovana Karadžića američki advokat Peter Robinson najavio je mogućnost da Karadžićeva ćerka Sonja i supruga Ljiljana budu mogući svedoci odbrane pred Tribunalom

SARAJEVO – Savetnik odbrane Radovana Karadžića američki advokat Peter Robinson izjavio je da još nije sigurno, ali je moguće da se u sudnici Haškog tribunala pojaviti Sonja ( kćerka) i Ljiljana ( supruga) Karadžić kao svedoci odbrane.

Robinson je rekao da je Karadžić pre početka postupka odbrane nameravao saslušati 569 svedoka, ali neće svi biti pozvani, jer raspoloživo vreme ne dozvoljava da svi oni budu saslušani.

Tokom sat i po iznošenja uvodnog ekspozea na početku dokaznog postupka odbrane, Radovan Karadžić je ponovio više puta kako nije bio upućen u dešavanja na terenu tokom rata u BiH, jer je bio na mirovnim pregovorima i zato što nije imao mogućnost da dođe do informacija.

A na kraju,svog govora Karadžić je izjavio da neke stvari je naučio i saznao tek kada je došao u Hag. “Kako vreme bude prolazilo, ova mermerna istina bit će sve jača i jača,” rekao je Karadžić.

“Među svedocima odbrane biće političari, vojna lica, civilni službenici iz preko 20 opština u Bosni koje se spominju u optužnici, kao i lideri Republike Srpske, BiH, bivše Jugoslavije, Crne Gore, ali i SAD, Grčke i Nemačke. Kada je reč o događajima vezanim za Sarajevo, ima ćemo svedočenja brojnih pripadnika VRS i UNPROFORa. Za događaje u Srebrenici pozvali smo pripadnike VRS i MUPa koji su učestvovali u onom što se tamo dešavalo, kao i osobe koje su imale kontakt sa Karadžićem tih dana,” kaže Robinson.

Tokom današnjeg obraćanja sudskom Veću, Karadžić je ponovio ono što je rekao u uvodnim rečima krajem oktobra 2009. godine, odnosno da je on Sarajlija “svojim izborom”, te dao zbog toga ne bi mogao dopustiti napade na grad, i da je sve što se dešavalo bilo deo odgovora na napade koji su dolazili iz grada, objavio je portal Slobodna Bosna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track