BEZ KAJANJA: Petra se ironično smejala

BEZ KAJANJA: Petra se ironično smejala

Crna Hronika -
Voditeljka RTS ironično se smejala dok je govorila da je Slobodan Bajić (73) prelazio ulicu deset metara od označene „zebre“ kada ga je usmrtila „opel korsom“

BEOGRAD - Bez kajanja!- Slobodan Bajić nije bio na pešačkom prelazu. Udarila sam ga deset metara ranije. Pojavio se iza autobusa. Vozila sam brzinom od 50 kilometara na sat i pokušala da zakočim kako bih ga izbegla, ali nisam uspela. On je tek posle udara pao na pešački prelaz. Izašla sam iz automobila i pokušala da mu ukažem pomoć.Ovako je juče, negirajući navode optužnice da je Bajić bio na pešačkom prelazu, voditeljka RTS Petra Cvijić (35) opisala kako je 9. januara u Vodovodskoj ulici „opel korsom“ udarila Slobodana Bajića (73), koji je od povreda nekoliko sati kasnije preminuo u Urgentnom centru. Ona se iznoseći odbranu povremeno ironično smejala.Prvi put, sa voditeljkom su se oči u oči susreli i supruga i sin nastradalog Bajića.- Moj muž sigurno je bio na pešačkom prelazu, tu govora nema! Zakleću se u Svetog Vasilija! Nije bio ni gluv ni ćorav, a ni bolestan. Otkad je poginuo, ja idem kod neuropsihijatra, on nikada nije - rekla je Vasiljka Bajić, udovica čoveka koji je tragično nastradao na svoj rođendan. Na njene reči, voditeljka je stavila ruku na usta i negodujući odmahivala glavom.Vasiljkin i Slobodanov sin Radovan rekao je i da se voditeljka dva puta javila porodici posle udesa.- Tri puta - ispravila ga je uz isti ironični osmeh voditeljka, sa optuženičke klupe.- U redu, možda je bilo i tri puta. Pitala je da li može da dođe kod nas da porazgovaramo. Rekao sam joj da može, ali ona nikada nije došla - objasnio je Radovan Bajić. On i njegova majka pridružili su se krivičnom gonjenju, ali su rekli da ne ističu imovinski zahtev.

Cvijićeva dolazi u sud sa svojim advokatom
Cvijićeva dolazi u sud sa svojim advokatom

Slobodan Bajić
Slobodan Bajić

Porodica pokojnog Bajića u palati pravde
Porodica pokojnog Bajića u palati pravde

Voditeljka je u bifeu čekala početak suđenja
Voditeljka je u bifeu čekala početak suđenja

Tražila zaseban izlazVoditeljka je pokušala juče, kao i prilikom prvog pojavljivanja pred istražnim sudijom u Palati pravde, da se sakrije od brojnih fotoreportera. U sud je došla mnogo pre suđenja, a vreme je prekratila u bifeu suda.- Od straže je tražila da je izvedu na sporedan izlaz. Međutim, pošto je to moguće samo uz posebnu proceduru i odobrenje predsednika suda, na kraju je, posle dužeg čekanja, morala da izađe pred objektive fotoaparata - rečeno je Kuriru nezvanično.Nije ustajala sa klupeNa pitanje sudije da li ima izmena u ličnim podacima, Petra Cvijić odgovorila je da joj je sada adresa prebivališta na Novom Beogradu, gde se nedavno preselila. Na pitanja sudije odgovarala je ne ustajući sa optuženičke klupe iako joj je advokat šaputao da ustane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track