Uhapšen bivši predsednik opštine Brus

Borba protiv korupcije

Uhapšen bivši predsednik opštine Brus

Crna Hronika -
Milutin Jeličić, član Nove Srbije, sumnjiči se da je ojadio opštinu za oko 223.700 evra prilikom izgradnje kuća koje su, navodno, oštećene u klizištima 2006. godine

KRUŠEVAC - Pravda!Milutin Jeličić (52), zvani Jutka, član Nove Srbije i bivši predsednik opštine Brus, uhapšen je zbog sumnje da je prilikom izgradnje kuća oštećenih u klizištima 2006. godine zloupotrebom položaja ojadio opštinu za oko 223.700 evra. Istragu protiv Jeličića policija je pokrenula posle pisanja Kurira o sumnjivim poslovima u opštini Brus.Krivične prijave- Osim Jeličića, iza rešetaka su se našli Đorđe Stanković (62), bivši menadžer opštinske uprave i komandant Opštinskog štaba civilne zaštite, i Mile Todorović, (59), opštinski građevinski inspektor. Krivične prijave biće podnete i protiv Zorana G. (47), Jovana T. (57) i Radoljuba Ć. (67), referenata u opštini Brus, kao i protiv Saše S. (40), inženjera u JKP „Direkcija“ - kaže izvor Kurira iz istrage.Milutin Jeličić mogao bi, međutim, da snosi posledice i zbog sumnje da je učestvovao u aferi „megavat“, koju je razotkrio naš list. Naime, sumnja se da je upravo on kiparskoj firmi obezbedio povlašćeni položaj pri gradnji malih hidroelektrana (MHE).Afera „megavat“- Opština je s kiparskom firmom „MHE Pauer holdings limitid“ formirala preduzeće „MHE Pauer Brus“, u kojem ima manjinski udeo od 20 odsto. Opština je potom, obavezala sve ulagače u MHE da s tom firmom sklope ugovor na bazi raspodele profita ako žele da nešto grade - pisao je tad Kurir.Naš list je u istom tekstu naveo i da je opština dala beogradskoj firmi „KBM plus“ 2,5 hektara za samo 3.000 evra u gotovini, uz obavezu da izgradi objekat od 400 kvadrata i određenu komunalnu mrežu.

Dvaput predsednik opštineMilutin Jeličić bio je predsednik opštine Brus u dva mandata, 2000-2004. i 2004-2008. godine. Od 2008. do 2012. Jeličić je bio poslanik u Skupštini Srbije.Prevarili Vladu SrbijeJeličića i njegove saradnike policija sumnjiči da su 2006. godine pribavili imovinsku korist za više porodica u selima Zlatar, Bogiše i Igroš.- Oni su u svojim izveštajima o navodnim oštećenjima kuća doveli u zabludu Koordinaciono telo Vlade Srbije da donese odluke o izgradnji novih stambenih objekata porodicama u navedenim selima, kao najugroženijim klizištima u opštini Brus, iako za to nije bilo potrebe - kaže izvor Kurira.Treći uhapšeni predsednik opštine u 2012.1. Pera Milankov - 5. OKTOBARPredsednik opštine Nova Crnja, uhapšen je zbog sumnje da je od četvorice vlasnika privatnih firmi uzeo mito da bi ih angažovao na poslovima u tom gradu.2. Nebojša Nenadović - 15. oktobar 2012.Bivši predsednik opštine Bojnik, uhapšen je zbog sumnje da je iz opštinskog budžeta preneo novac Centru za socijalni rad, koji je po njegovom nalogu plaćao građanima koji glasaju za njegovu listu.3. Milutin Jeličić - 16. oktobar 2012.Bivši predsednik opštine Brus, uhapšen zbog zloupotrebe položaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track