Uhapšen i četvrti terorista za napad za Dobrosin

Uhapšen i četvrti terorista za napad za Dobrosin

Crna Hronika -
Punkt srpske policije u Dobrosinu, na administrativnoj liniji sa Kosovom, za manje od pola godine bio je tri puta meta napada, poslednji put 7. oktobra, kada su napadači otvorili vatru na punkt

PRIŠTINA - U zajedničkoj akciji Euleks i kosovske policije uhapšena je još jedna osoba osumnjičena za napad na srpsku policiju kod sela Dobrosin, uz administrativnu liniju sa Kosovom.

Kako je saopšteno iz Euleksa, juče je uhapšena još jedna osoba koja se sumnjiči da je pripadnik terorističke organizacije koja je preuzela odgovornost za napade na srpsku policiju u Dobrosinu, u blizini prelaza Bela Zemlja. Ova osoba se takođe tereti za nelegalno posedovanje oružja, a Euleksov pretpretresni sudija iz Okružnog suda u Gnjilanu je odredio jednomesečni pritvor osumnjičenom.

Početkom nedelje su uhapšene tri osobe kojima je takođe određen jednomesečni pritvor u vezi sa istim slučajem.K rivično gonjenje slučaja vrši Euleksov tužilac iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova. Punkt srpske policije u Dobrosinu, na administrativnoj liniji sa Kosovom, za manje od pola godine bio je tri puta meta napada, poslednji put 7. oktobra, kada su napadači otvorili vatru na punkt, a u incidentu nije bilo povređenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track