Otkriveno 10 ilegalaca u kamionu kod Šida

Carina

Otkriveno 10 ilegalaca u kamionu kod Šida

Crna Hronika -
Kako je precizirano u saopštenju Uprave carina, kamion koji se u ranim jutarnjim satima pojavio na prelazu, iako prazan jer je roba bila istovarena u Srbiji, podvrgnut je detaljnom pregledu

BEOGRAD - Zajedničkom akcijom carine i granične policije danas je na izlaznoj strani graničnog prelaza Šid sprečeno deset ilegalnih imigranata - sedam državljana Sirije, dvojica Alžiraca i jedan Palestinac, da ilegalno pređe državnu granicu Srbije.Kako je precizirano u saopštenju Uprave carina, kamion koji se u ranim jutarnjim satima pojavio na prelazu, iako prazan jer je roba bila istovarena u Srbiji, podvrgnut je detaljnom pregledu.

Na to da treba izvršiti detaljnu kontrolu vozila ukazivali su indikatori analize rizika kao i činjenica da se prelaz nalazi upravo na putanji gde su pokušaji ilegalnih prelazaka vrlo učestali u poslednjih godinu dana.

Prilikom kontrole otkriveno je devet osoba koje su ležale u tovarnom delu poluprikolice, dok je još jedna osoba bila sakrivena ispod prikolice na rezervnoj gumi između osovina.

Iz razgovora sa vozačem saznalo se da je u noći između 17. i 18. oktobra pravio pauzu na pumpi nedaleko od prelaza, zbog čega se pretpostavlja da su ilegalni imigranti iskoristili taj trenutak da uđu u kamion.

Sedam državljana Sirije, dvojica Alžiraca i jedan Palestinac predati su kolegama granične policije u dalju nadležnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track