Nastavak suđenja grupi Darka Šarića

Specijalni sud

Nastavak suđenja grupi Darka Šarića

Crna Hronika -
Najtraženijem narkobosu iz Srbije crnogorskog porekla izgubio se trag u oktobru 2009. tokom akcije "Balkanski ratnik", koja se odvijala istovremeno u Urugvaju i Beogradu i pred Specijalnim sudom mu se sudi u odsustvu

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu se nastavlja suđenje pripadnicima kriminalne grupe odbeglog Darka Šarića, koji se terete za šverc više od tri tone kokaina.

Do sada su sedmorica već osuđena na osnovu sporazuma sa tužilaštvom za organizovani kriminal po kojem su priznali krivicu u zamenu za četiri do 10 godina zatvora, dok dvojica, Boris Laban i Dragan Labudović, pregovaraju o nagodbi i njima je prošle sedmice sud razdvojio postupak.

Trojica Šarićevih saradnika dobila su status svedoka saradnika - Radan Adamović, Nebojša Joksović i Draško Vuković. Sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom su do sada zaključili optuženi Miloš Pandrc, Marko Vorotović, Dejan Rakić Raka, Nikola Pavlović Džoni, Aleksandar Miodrag, Miloš Krpović i Mirko Miogragović.

Darku Šariću, najtraženijem narkobosu iz Srbije crnogorskog porekla, izgubio se trag u oktobru 2009. tokom akcije "Balkanski ratnik", koja se odvijala istovremeno u Urugvaju i Beogradu i pred Specijalnim sudom mu se sudi u odsustvu.

U maju je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po čak pet optužnica zbog šverca više od ukupno tri tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu. Posebno mu se sudi u odsustvu zbog pranja novca stečenog od trgovine drogom, koji je ubacivao u legalne tokove srpske privrede za vreme privatizacije, ali su na optuženičkoj klupi samo njegovi saradnici, mahom privrednici i advokati preko kojih je završavao poslove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja