Drulićevim svedočenjem završava se suđenje Džajiću

Drulićevim svedočenjem završava se suđenje Džajiću

Crna Hronika -
Drulić, koji živi u inostranstvu, telefonom obavestio da nije u mogućnosti da dođe na suđenje jer mu je žena operisana, pa je suđenje na kome će biti saslušan zakazano za 7.novembar

BEOGRAD - Fudbaler Goran Drulić, koji je poslednji svedok tužilaštva u procesu protiv nekadašnjeg predsednika fudbalskog kluba "Crvena zvezda" Dragana Džajića i njegovih saradnika, ponovo nije došao na suđenje u Viši sud u Beogradu, pa je sud njegovo saslušanje zakazao za 7. novembar.Sudija Danko Laušević rekao je da ga je Drulić, koji živi u inostranstvu, telefonom obavestio da nije u mogućnosti da dođe na suđenje jer mu je žena operisana, ali da će u Beogradu biti krajem oktobra i početkom novembra.Sudija je napomenuo da je Drulić, posle čijeg je odštetnog zahteva protiv Crvene zvezde pokrenut krivični postupak protiv Džajića, poslednji svedok kojeg je predložilo Više tužilaštvo.

Ukoliko ne bude novih dokaznih predloga za saslušanje svedoka, veštačenja ili pribavljanje drugih materijalnih dokaza, sud bi posle Drulićevog saslušanja mogao da zaključi glavni pretres, a potom da zakaže novo ročište za izlaganje završnih reči tužilaštva i odbrane, a potom i izricanje presude.

Današnje suđenje je formalno krenulo ispočetka zbog promene u sastavu sudskog veća, a potom je opet formalno saslušan i nekadašnji član Upravnog odbora Crvene zvezde Milovan Pavlović.

Osim što je naveo da se tokom 2003. pričalo da je Drulić "kvalitetan igrač i da mi za njega Zvezda mogla da dobije oko dve miliona maraka", Pavlović drugih detalja Drulićevog transfera nije mogao da se seti.

Sud je zato u zapisniku konstatovao da se čita njegov iskaz iz istrage, tokom koje je tri puta saslušavan.Osim Džajića, za zloupotrebu službenog položaja sudi se nekadašnjem finansijskom direktoru i sekretaru "Crvene zvezde" Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću, a sa njima na optuženičkoj klupi je i fudbalski menadžer Ranko Stojić.

Protiv njih se vodi i postupak za privremeno oduzimanje imovine za koju tužilaštvo sumnja da je proistekla iz krivičnog dela. Svi se terete da su protivpravno prisvojili oko osam miliona evra od transfera četiri Zvezdina fubalera u inostrane klubove.

Džajić, Cvetković, Marinković i Stojić su optuženi da su protivpravno prisvojili višemilionske novčane iznose u evrima, dolarima i markama - ukupno oko osam miliona evra, od prodaje četiri fudbalera "Crvene zvezde" Drulića, Zorana Njeguša, Perice Ognjenovića i Ivana Dudića.

Tokom istrage tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja za tranfer Nemanje Vidića.Džajić i ostali se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

Svi oni od početka postupka negiraju da su protivpravno prisvajali novac od transfera i da su vršili druge zloupotrebe.

Mediji prenose da je Džajić jedan od najozbiljnih kandidata za predsednika "Crvene zvezde". Na tom položaju, ali i drugim funkcijama u klubu, Džajić je bio godinama pre pokretanja krivičnog postupka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track