Uhapšena 4 direktora iz Beograda

Zloupotreba

Uhapšena 4 direktora iz Beograda

Crna Hronika -
Osumnjičeni se terete da su sa računa privrednog društva «AMS osiguranje» a.d Beograd preneli iznos od 26.000.000,00 dinara na račun privrednog društva „ Obeležje“ iz Beograda

BEOGRAD - P ripadnici Upravekriminalističke policije MUP Srbije i PU za grad Beograd u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsili su Sinišu Ć. (32) iz Beograda, zamenika direktora privrednog društva «Obeležje» d.o.o., Zlatka D. (59) iz Beograda, bivši v.d. direktor "AMS osiguranje a.d Beograd", Slobodana M. (35) iz Beograda, bivši direktor sektora sredstava i Predraga N. (32) iz Beograda, bivši investicioni menadžer «AMS osiguranje» a.d. iz Beograda, zbog zloupotrbe službenog položaja.

Osumnjičeni funkcioneri se terete da su prekoračili službeni položaj i u vremenskom periodu od 5.maja 2011. do 16.05.2012. izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni se terete da su sa računa privrednog društva «AMS osiguranje» a.d Beograd preneli iznos od 26.000.000,00 dinara na račun privrednog društva „ Obeležje“ iz Beograda odnosno doneli su odluku o izdavanju kratkoročnih obveznica privrednog društva «Obeležje», čije su obveznice otkupili a bez obezbeđenja jemstva na nepokretnostima (dva poslovna prostora - lokala u Beogradu, površine 20,25 kvm i 20,05 kvm.)

Deo ovako dobijenog novca od "AMS osiguranje a.d Beograd", privredno društvo „Obeležje“ potrošilo je za pozajmicu vlasniku lokala u Beogradu, koji su bili predmet jemstva, a što je kasnije Siniši Ć. poslužilo kao pravni osnov da navedene lokale prenese u vlasništvo privrednog društva „Obeležje“.

Na ovaj način onemogućeno je jemstvo "AMS osiguranje a.d Beograd" na navedenim lokalima i naneta mu je šteta u iznosu od 22.771.840,00 dinara, a pribavljena korist privrednom drušvu "Obeležje", je 5.530.803,00 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track