Sretko mi je rekao da je ubio Jureta

Miloš Simović na saslušanju pred Špancima

Sretko mi je rekao da je ubio Jureta

Crna Hronika -
Bivši „zemunac“ pred španskim istražnim sudijom izjavio da je on napisao pismo pronađeno u stanu Luke Bojovića, u kojem je opisana brutalna likvidacija Milana Jurišića

BEOGRAD - Isti počinilac surovih likvidacija!- Cvetka Simića i Milana Jurišića ubio je isti čovek. Obe morbidne likvidacije nose identičan potpis!Ovim rečima, kako Kurir nezvanično saznaje, svoj iskaz pred španskim istražnim sudijom Fernandom Andreuom Mereljesom počeo je bivši pripadnik „zemunskog klana“ Miloš Simović. Kako su se detalji njegovog iskaza poklopili s navodima iz pisma koje je prilikom hapšenja u februaru pronađeno u stanu Luke Bojovića u Valensiji, španski istražitelji upitali su ga da li zna nešto o njemu.- Znam, ja sam autor tog pisma! Napisao sam ga 2010. godine kako bi se, u slučaju da mi se nešto dogodi, saznalo ko je ubio Simića i Jurišića. U njemu sam, još tada, napisao sve što znam - otkrio je na saslušanju Miloš Simović.

Pismo je, navodno, sastavio pošto je u blizini Zagreba ranio Sretka Kalinića.- Da li znate ko je počinio zločine? - pitao ga je sudija.- Znam vrlo dobro. Sretko Kalinić. Lično mi je to priznao - odgovorio je Simović.Milan Jurišić, podsetimo, likvidiran je u stanu u centru Madrida 2006. godine, a njegovi ostaci pronađeni su u martu.Špansko pravosuđe pokrenulo je istragu o tom zločinu i prošle nedelje u prostorijama Centralnog zatvora iskaze su dali Miloš Simović i Sretko Kalinić.Simović je navodno rekao i da nije bio prisutan kada je Kalinić u stanu u Madridu ubio Jurišića, a zatim iskasapio i samleo njegovo telo, ali da mu je ovaj bivši „zemunac“ do detalja sve ispričao.- Svi vi znate ko je bio Dušan Spasojević. Čak se i taj čovek grozio monstruoznosti Sretka Kalinića - pokušao je Simović da dočara na šta je sve spreman Kalinić.

Ubio zbog fatalne žene

Kako prenosi sagovornik blizak istrazi, Simović je kao mogući motiv Jurišićevog ubistva naveo to što se Kalinić plašio da će se on predati srpskoj policiji i razotkriti ostale članove klana koji su bili u bekstvu. Cvetka Simića, čije je obezglavljeno telo pronađeno u martu 2010. u jezeru Jarun kod Zagreba, prema rečima Simovića, Kalinić je navodno ubio jer je bio zaljubljen u njegovu ženu Anu.

Sretko Kalinić je bio likvidator „zemunskog“ klana
Sretko Kalinić je bio likvidator „zemunskog“ klana

Kalinić priznaoSretko Kalinić, podsetimo, priznao je ranije da je ubio Jurišića. Njegovo telo navodno je isekao motornom testerom, a onda delove samleo u mašini za mlevenje mesa. Navodno, od pojedinih delova Jurišićevog tela „zemunci“ su napravili gulaš. Jurišićevo telo, kako se sumnja, pronađeno je u reci Menzares u Madridu, pošto je on na mapama pokazao mesto s kojeg ga je bacio s mosta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track