ŠPANCI ODLUČILI: Nema izručenja Vlade Budale!

Španske vlasti juče donele odluku

ŠPANCI ODLUČILI: Nema izručenja Vlade Budale!

Crna Hronika -
Ekstradicioni postupak za Milisavljevića i Petrića odložen je sve dok se ne okončaju svi postupci koji se protiv njih vode u Španiji - rečeno je u sudu

MADRID - Odloženo!Španski Nacionalni sud odbio je juče izručenje Vladimira Milisavljevića (36) zvanog Vlada Budala i Siniše Petrića (36) u Srbiju, gde su obojica pravosnažno osuđeni. Oni su u februaru ove godine uhapšeni u Valensiji zajedno s Lukom Bojovićem (39) i od tada se nalaze u pritvoru.- Ekstradicioni postupak za Milisavljevića i Petrića odložen je sve dok se ne okončaju svi postupci koji se protiv njih vode u Španiji - rečeno je juče u sudu.Tužilac je rekao da bi zbog težine počinjenih krivičnih dela u Srbiji Milisavljević i Petrić trebalo da budu izručeni, a takođe se pozvao na dobru saradnju između dve zemlje i bilateralni ugovor koji je ratifikovan 2010. godine.- Ovde nema govora o tome da su Milisavljević i Petrić žrtve političkog progona, ili da je dokumentacija koja je stigla iz Srbije loše prevedena, na čemu insistira odbrana - rekao je tužilac.Tokom rasprave, branilac Milisavljevića i Petrića, koji su i sami želeli da izbegnu izručenje, pozivao se na lošu političku situaciju u Srbiji.- Izručenjem mojih klijenata bila bi ugrožena njihova osnovna ljudska prava - rekao je branilac.Podsetimo, Milisavljević je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića i zločina „zemunskog klana“, a Petrić je svojevremeno, kao pripadnik grupe najmonstruoznijeg ubice u Srbiji Marinka Magde, bio osuđen na smrtnu kaznu, ali je pobegao iz zatvora.

Bojovićevo izručenje se još ne razmatraŠpanske vlasti zasad ne razmatraju izručenje Luke Bojovića Srbiji. Njemu se u odsustvu sudi za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kad su likvidirani njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić. Takođe mu se na teret stavlja i ubistvo Branka Jeftovića Jorge iste godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track