Zbog pogibije braće kontrola u auto-školama

Tragedija trgnula saobraćajce

Zbog pogibije braće kontrola u auto-školama

Crna Hronika -
Očigledno je da Strahinja Arsević (17) nije imao dobru obuku i proverićemo na koji način je stekao probnu dozvolu, rekao je izvor Kurira iz policije

BEOGRAD - Sprečiti nove tragedije!Posle pogibije Strahinje (17) i njegovog brata Lazara Arsevića (9) u Vrčinu, saobraćajna policija pokrenula je akciju pojačane kontrole auto-škola, saznaje Kurir! Cilj akcije je da se utvrdi na koji način se obučavaju mladi vozači i da li su oni, po dobijanju dozvole, uopšte spremni da sednu za volan!Sprečiti tragedije- Želimo da sprečimo da se ovakve tragedije ubuduće dešavaju. Utvrdićemo ko je Strahinji dao probnu dozvolu i na koji način je on tu dozvolu stekao. Očigledno je da on, nažalost, nije bio dobro obučen i pitanje je koliko je još nespremnih vozača izašlo iz te škole, ali i iz drugih auto-škola - kaže sagovornik Kurira iz saobraćajne policije.Kontrola instruktoraProvere će se narednih dana obavljati u svim auto-školama u Srbiji zato što, kako je rečeno u MUP Srbije, obučenost pojedinca da upravlja vozilom zavisi od kvaliteta obuke u auto-školi.- Veći rizik da izazove saobraćajnu nesreću ima vozač koji nije prošao dobru obuku. Ovaj problem postoji odranije, zbog čega smo i uveli novi način obuke. Očekujemo da ćemo tako imati vozače koji su osposobljeni da samostalno i bezbedno voze jer poznaju i poštuju saobraćajna pravila - kaže naš sagovornik.I instruktori koji vode obuku biće redovno proveravani.- Naročitu pažnju ćemo obratiti na maloletnike koji su dobili probnu vozačku dozvolu jer je primećeno da su oni česti učesnici u udesima - kaže naš sagovornik.

Strahinja Arsević
Strahinja Arsević

Maloletnici prečesto ginu u saobraćaju♦ 18. novembar - D. N. (17) poginuo je kad je, vozeći skuter, udario u traktor u selu Neradovac♦ 4. septembar - S. D. (19) poginuo je u Pančevu pošto je motociklom sleteo s puta i udario u banderu♦ 14. avgust - J. P. (15) iz sela Zvezda vozio je BMW pijan i pregazio Dragana Vasića (25) iz Beograda, koji je preminuo na mestu.♦ 12. april - D. B. (16) poginuo je u Lazarevcu kad je mopedom udario u automobilePatrole na ulicamaIstovremeno s proverama auto-škola policija će pojačati kontrolu saobraćaja.- Kontrole će biti pojačane u periodu u kom je primećen povećan broj udesa, kao i na mestima na kojima se one često dešavaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track