Krali bakarnu žicu i kablove sa trafostanice

Sremska Mitrovica

Krali bakarnu žicu i kablove sa trafostanice

Crna Hronika -
Muškarci se terete se da su noću provaljivali u trafo-stanice, prekidali napajanje strujom, a zatim demontirali i krali bakarne poluge, kablove, namotaje, šrafove, šine i druge profile

SREMSKA MITROVICA - Sremskomitrovačka policija saopštila je da je podnela je krivične prijave protiv dve osobe iz Rume, zbog sumnje da su izvršili 23 krivična dela krađa i uništavanja imovine sa trafo stanica "Elektroprivrede" tako što su krali bakarne kablove i žicu.

Oni su noću provaljivali u trafo-stanice, prekidali napajanje električnom energijom, "a zatim demontirali i otuđivali bakarne poluge, kablove, namotaje, šrafove, šine i druge profile".

"Sa manjih trafoa presecali su i krali bakarne kablove i pletene žice a ukradene predmete preprodavali su otpadima sekundarnih sirovina u Batajnici i Novoj Pazovi", dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni - Đ.M. i N.B. se terete za 17 teških krađa, tri pokušaja teške krađe i tri oštećenja i uništenja javnih uređaja na područjima Sremske Mitrovice, Rume, Inđije i Stare Pazove, navodi policija.

Time su, kako se navodi naneli višemilionske štete JP "Elektrovojvodina" a oštećenjem uređaja, više puta je bilo prekinuto snabdevanje električnom energijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track