ORUŽANI OBRAČUN: Ubijeni policajac i dva razbojnika u pljački zlatare

Krvavo razbojništvo

ORUŽANI OBRAČUN: Ubijeni policajac i dva razbojnika u pljački zlatare

Crna Hronika -
Miroslav Stamenković (27) poginuo dok je pokušavao da zaustavi trojicu razbojnika. U pucnjavi ubijena i dva lopova, treći uhapšen

VLASOTINCE - Poginuo heroj!Miroslav Stamenković (27), policajac iz Leskovca, ubijen je u pucnjavi u Vlasotincu juče oko 8.30 sati kada je pokušao da uhapsi pljačkaše zlatare „Unca“ u Nemanjinoj ulici. Njega je, prema prvim podacima iz istrage, hicem iz pištolja u srce pogodio Velibor Lutovac (28) iz Bijelog Polja, koji je i sam ubijen u obračunu s policijskom patrolom. Od zadobijenih povreda na putu do bolnice izdahnuo je i pljačkaš Darinko Vušurović (30) iz Berana, dok je njihov saučesnik Adnan Šuntić (21) iz Berana uhapšen.- Trojica razbojnika ušla su naoružana u zlataru u kojoj su bile dve radnice. Ruke su im vezali žicom, a usta lepljivom trakom - kaže naš izvor.Pljačku je prvi primetio vlasnik zlatare Bogoljub Đekić, koji je čitavu dramu gledao na monitoru video-nadzora iz svoje druge radnje!- Po načinu na koji su vezali moje radnice video sam da su napadači okoreli kriminalci. Odmah sam uključio alarm - ispričao je Đekić.Dve policijske patrole ubrzo su stigle do zlatare. Kad su ih pljačkaši ugledali, munjevito su utrčali u „landrover“ koji su parkirali kod zlatare. Međutim, policija im je preprečila put, pa su kriminalci izašli iz vozila i počeli da trče!- Policajac Stamenković pojurio je za njima. Sve vreme je vikao: „Stoj! Policija, pucaću!“ Kad im je prišao na desetak metara, Lutovac se okrenuo i zapucao! Posle toga je zapucao još jedan razbojnik, a metak je pogodio policajca Stamenkovića u srce! Iako pogođen, Miroslav je ostao na nogama i uspeo da zapuca, a pucali su i ostali policajci i pogodili Lutovca i Vušurovića. Treći razbojnik je pokušao da pobegne, ali ubrzo je uhapšen - ispričao je očevidac Božidar S.Reagovanja na svirepo ubistvo policajca

Ivica Dačić premijer i ministar policije

Potresen sam ovim tragičnim događajem. Tragična Miroslavljeva smrt sve nas podseća da je posao policajca jedan od najtežih i da ga obavljaju najbolji među nama. Nadam se da će čitavo društvo shvatiti rizik s kojim se svakodnevno suočavaju policajci i da će naučiti na pravi način to da poštuje - navodi se u telegramu saučešća premijera Dačića.

Milorad Veljović direktor policije

Policajac Miroslav Stamenković je junak koji je svoj život dao za državu i narod. Neophodno je da se shvati da policija radi izuzetno težak posao i da država mora više da ulaže u opremu policije, ali je neophodno i pooštriti kazne za napad na policajce. Ja ću prvi tražiti od ministra pravde da se sankcije protiv ovakvih ljudi znatno pooštre - rekao je Veljović.

Vladimir Božović državni sekretar u MUP

Pripadnici policijskih službi u izvršavanju svojih poslova svakodnevno se mogu naći u situacijama visokog rizika po život. Tragična smrt mladog policajca podseća nas da je taj posao jedan od najtežih - rekao je Božović izražavajući u svoje ime i u ime Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova najdublje saučešće porodici policajca Miroslava Stamenkovića.

Pištolj iz kog je ubijen policajac Stamenković
Pištolj iz kog je ubijen policajac Stamenković

Miroslav Stamenković (1987-2012)
Miroslav Stamenković (1987-2012)

Iznajmili stanTrojica pljačkaša iz Crne Gore su pre nekoliko dana iznajmila stan u Leskovcu.- Hteli su da osmotre teren, da vide ko radi u zlatari, kakvo je obezbeđenje i druge detalje koji bi im pomogli u razbojništvu - kazao je naš izvor i dodao da je policija počela detaljan pretres stana koji su razbojnici iznajmili.Poginuo i zet policajacNa Fejsbuk profilu na naslovnoj fotografiji Miroslav Stamenković objavio je sliku svog zeta Duška Jašovića (28), policajca koji je 21. avgusta 2011. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći na putu Bar - Ulcinj! Jašović je bio na službenom motoru, a u sudaru su učestvovali „pasat“ i BMW, za čijim volanom je bio Rus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track