Vukčević i Bajić ispituju danske vojnike o ubistvu Srba

Ratni zločin

Vukčević i Bajić ispituju danske vojnike o ubistvu Srba

Crna Hronika -
Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević i glavni državni tužilac Hrvatske Mladen Bajić će sudu u Kopenhagenu prisustvovati i učestvovati u ispitivanju dva pripadnika Danskog bataljona UN o ubistvu Srba u Dvoru na Uni

BEOGRAD - Predstavnici Tužilaštva za ratne zločine Srbije i Državnog odvjetništva Hrvatske u ponedeljak, 17. decembra će u Kopenhagenu nastaviti ispitivanje svedoka zločina u Dvoru na Uni 1995, saopštilo je Tužilaštvo za ratne zločine Srbije.Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević i glavni državni tužilac Hrvatske Mladen Bajić će, zajedno sa svojim saradnicima, u ponedeljak u Gradskom sudu u Kopenhagenu prisustvovati i učestvovati u ispitivanju još dva pripadnika Danskog bataljona Mirovnih snaga UN.

Ova dva pripadnika su 8. avgusta 1995. godine boravili u kampu u Dvoru na Uni u vreme kada su nepoznati počinioci u vojnim uniformama u prostorijama škole i ispred škole ubili 12 civila, većinom mentalno ili telesno hendikepiranih lica.

Tužioci Vukčević i Bajić će potom održati radni sastanak kako bi razmotrili dosadašnji rad na predmetima ratnih zločina i razgovarali o daljoj saradnji i njenom unapređenju.

Prethodno su, u januaru ove godine, predstavnici Tužilaštva za ratne zločine i hrvatskog državnog tužilaštva, u Kopenhagenu prisustvovali i učestvovali u ispitivanju četiri pripadnika Danskog bataljona.

Nakon sprovedenih ispitivanja ovih svedoka, u cilju prikupljanja dokaza nastavljena su istraživanja i ispitivanja svedoka ovog zločina na teritoriji Srbije i Hrvatske, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track