Sarajlija pokušao da se spali kriv mu Izetbegović

Očaj ili ludost

Sarajlija pokušao da se spali kriv mu Izetbegović

Crna Hronika -
Kao razlog svog pokuašaja spaljivanja Mevludin Gurdić je naveo nezaposlenost, a za glavnog krivca je naveo Bakira Izetbegovića, a pošto je odranije poznat policiji prebačen je na neuropsihijatriju

SARAJEVO – Mevludin Gurdić (49) pokušao je danas da se spali ispred zgrade Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu, u čemu su ga, brzom intervencijom, sprečili policija i vatrogasci.Gurdić je pred ulaz u zgradu OHR-a došao noseći kanister i upaljač, ali se uspeo samo politi benzinom jer su ga u daljim namerama sprečili pripadnici vatrogasaca i policije.

Grudić se pokušao zapaliti jer je nezaposlen,a kao krivca za teško stanje u kojem se nalazi on smatra člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, preneli su bosanski mediji.

Međuitm, Gurdić je od ranije poznat policiji po raznim krivičnim delima, a s obzirom na to da je, kako se navodi, i duševni bolesnik radi daljnjeg medicinskog tretmana prevezen je na Odelenje neuropsihijatrije.

Gurdić je i u junu 2009. godine danima štrajkovao glađu pred OHR-om tvrdeći kako je upravo on zaslužan za hvatanje lideera bosanskih Srba Radovana Karadžića.

On je tada medijima izjavio da je koristeći svoje posebne moći otkrio da se Karadžić krije u Beogradu pod lažnim imenom Dragan Dabić i da zaslužuje nagradu od pet miliona dolara na koliko je bila raspisana poternica za haškim optuženikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track