LJUBAV: Venčali se iza rešetaka!

Sudbonosno „da“ u Padinskoj skeli

LJUBAV: Venčali se iza rešetaka!

Crna Hronika -
Duško G., koji služi kaznu od devet godina zatvora zbog ubistva, i njegova izabranica stali su na ludi kamen 12.12.2012. u 12 sati

BEOGRAD - Ljubav preko žice!Duško G. (27) iz Bačke Palanke, koji služi kaznu od devet godina zatvora zbog ubistva, izgovorio je sudbonosno „da“ svojoj izabranici B. G. i to u zatvoru u Padinskoj skeli! Iako je građansko venčanje obavljeno iza kapija jednog od najvećih i najbezbednijih zatvora u Srbiji, mladenci su izabrali da to bude simbolično 12.12.2012. tačno u 12 sati, a ceremoniji je prisustvovalo 12 najbližih.- Toliko poznatih ljudi odjednom dugo nisam video! Još ne znam kako se osećam. Moram polako da sredim utiske, ali bar vremena za to imam - bio je zbunjen mladoženja.Igrajući se tek stavljenom burmom, našalio se svojom trenutnom situacijom.- Nisam video manje lisice u životu - kazao je uz šeretski osmeh.Mlada, vidno vesela i obučena u dugačku roze elegantnu haljinu, tvrdi da nije imala dilemu da li da ovaj važan trenutak ovekoveči na neuobičajenom mestu - baš u zatvoru.- Upoznali smo se dok smo trenirali karate kod istog trenera. Planirali smo ovo već dugo. Amnestiji se nismo nadali ni u snu. Ja sam se već preselila kod njegovih roditelja, pa što onda da se i ne udam, pa gde god to bilo - kaže novopečena supruga sa širokim osmehom na licu.Kako narodni običaji nalažu, mlada je uzela prezime svog supruga i prva ga nagazila, da se zna ko će voditi glavnu reč u kući, koju planiraju da kupe kada njen suprug izađe iz zatvora.Posle venčanja mladenci su dobili pravo na bračnu posetu u trajanju od tri sata, u takozvanoj ljubavnoj sobi. Osim ovog „svadbenog poklona“, ubuduće im redovno sleduju četiri bračne posete godišnje.

Posle venčanja proveli tri sata u ljubavnoj sobi
Posle venčanja proveli tri sata u ljubavnoj sobi

Prvo venčanje u SkeliVenčanje Duška G. i njegove izabranice prvo je koje je obavljeno u ovoj najnovijoj zatvorskoj ustanovi za izvršenje krivičnih sankcija, koja je počela sa radom krajem prošle godine.- Venčanja nisu retka u zatvorima i odobravaju se svim osuđenicima koji podnesu molbu. Pre zvaničnog zakazivanja venčanja osuđenik mora da obavesti upravu zatvora o svojoj nameri i da navede ime budućeg supružnika, kao i imena kumova i datum venčanja. Potom uprava zatvora poziva matičara iz nadležne opštine, koji dolazi u zatvor i zvanično sklapa brak - objašnjavaju proceduru u Upravi.Matičarka: Pamtiću ovo venčanjeIvana Matić, matičarka Opštine Palilula, uz poznate stihove Duška Radovića prograsila je i zvanično da je mladi par stupio u bračnu zajednicu.- Bila sam iznenađena kada su mi rekli da idem u zatvor. Ovo je moje prvo venčanje u zatvoru i sigurna sam da ću ga zauvek pamtiti - kaže matičarka Ivana Matić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track