Krivična prijava protiv vozača autobusa
Foto: RTS

Saobraćajka

Krivična prijava protiv vozača autobusa

Crna Hronika -
Hrvatska policija je precizirala da nije pronađen trag alkohola u krvi vozača, a da je autobus sklonjen radi daljeg veštačenja

BANJALUKA - Protiv vozača autobusa koji se prevrnuo na autoputu Zagreb - Gradiška kod Kutine danas je podneta krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nezgode u kojoj je povređeno 36 osoba, studenata iz Republike Srpske.

Do nesreće je došlo usled nedržanja strane kretanja, u trenutku kada je autobus prešao u zaustavnu traku, a nakon toga sleteo u odvodni kanal i prevrnuo se, prenose mediji Srpske navode Policijske uprave sisačko-moslovačke.

Hrvatska policija je precizirala da nije pronađen trag alkohola u krvi vozača, a da je autobus sklonjen radi daljeg veštačenja.

Studenti i vozač autobusa povređeni su juče kada su se vraćali sa studijskog putovanja u Grac, ali niko nije životno ugrožen.

U autobusu je bilo 55 putnika firme "Teša turs" iz Laktaša (BiH), od kojih najviše studenata Arhitektonsko-građevinskog fakulteta iz Banjaluke, ali i iz drugih obrazovnih ustanaova uključujući i bijeljinsku Pedagošku akademiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track