Hrvatski državljani pljačkali Kineze u Srbiji

Dolijali

Hrvatski državljani pljačkali Kineze u Srbiji

Crna Hronika -
Grupa se sumnjiči da su pljačkali Kineze tako što su ih pratili od zatvaranja radnje do stanova u kojima su živeli, i provaljivali dok su Kinezi bili na poslu, a iz stana krali novac i zlato

BEOGRAD - Policija Novog Sada i Požarevca uhapsila je pet osoba osumnjičenih za teške krađe na štetu kineskih državljana, izvedene na širem području Srbije, vredne više miliona, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Uhapšeni su Branislav G. (28) iz Beograda i državljani Hrvatske Đulijano G. (34), Emina G. (34), Adrijana G. (27) i Gordana D. (33). Oni se sumnjiče da su te krađe izvršili tokom ove godine.

Sumnja se da su krivična dela vršili tako što su, po dolasku u Srbiju, uglavnom iznajmljivali smeštaj u pansionima ili hotelima na teritoriji Beograda i automobile u rent-a-kar agencijama, navodi se u saopštenju.

"Potom su u grupi obilazili određene gradove u Srbiji, gde su tokom dana čekali kineske državljane ispred njihovih lokala do zatvaranja i pratili ih kako bi utvrdili gde stanuju.

Uglavnom sledećeg dana, u popodnevnim satima su vršili krivično delo u njihovim stambenim objektima, lomljenjem cilindra brave na vratima i nakon premetačine odnosili novac i zlatni nakit", dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track