Vujačić: Ne smem da kažem kome sam nosio pare iz Azotare
Foto: KURIR

Afera „Azotara“

Vujačić: Ne smem da kažem kome sam nosio pare iz Azotare

Crna Hronika -
Radoslav Vujačić, bivši predsednik UO „Azotare Pančevo“ i zamenik direktora „Srbijagasa“ Dušana Bajatovića, rekao da policajci mogu da pretpostave kome je predavao novac

BEOGRAD - U strahu su velike oči!Ne smem da vam kažem kome sam nosio pare. Vi možete da pretpostavljate, ali ja ne mogu ništa da vam kažem o tome!Ovo je, kako Kurir saznaje, u policiji rekao Radoslav Vujačić, bivši direktor „Azotare Pančevo“ i zamenik direktora „Srbijagasa“, na saslušanju o nezakonitoj prodaji regresiranog mineralnog đubriva.Vujačić je uhapšen krajem prošlog meseca u akciji policije u kojoj su privedeni i bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin, zatim Zvonimir Nikezić, vlasnik konsultantske kuće „Ces mekon“, i još sedam osoba zbog sumnje da su nezakonitom prodajom regresiranog mineralnog đubriva oštetili budžet za više od 4,5 miliona evra. Osim njih, u nastavku istrage prekjuče je uhapšeno još osam ljudi zbog sumnje da su nezakonitom prodajom mineralnog đubriva oštetili budžet za 184 miliona.Krivičnom prijavom oni se terete da su učinili niz nepravilnosti u vezi s prometom regresiranog mineralnog đubriva 2009. i 2010. Đubrivo je bilo namenjeno poljoprivrednim gazdinstvima, zadrugama i preduzećima koja se bave poljoprivredom, a u kojima država ima svoj kapital. Đubrivo su prodavali licima koja na njega nisu imala pravo i oštetili budžet Srbije time što su omogućili da četiri privatna privredna društva dobiju veštačko đubrivo po povlašćenim cenama i na taj način pribave imovinsku korist u iznosu od 470 miliona dinara, ili u to vreme oko pet miliona evra.

Radoslav Vujačić
Radoslav Vujačić

Važan svedokU dosadašnjem toku istrage afere „Azotara“ nekoliko osumnjičenih je priznalo da je bilo zloupotreba, potvrdio je izvor Kurira.- Najvažniji među njima je Vujačić, koji je bio predsednik Upravnog odbora „Azotare“ i kroz čije ruke je prolazilo mnogo toga. Sigurno je da bi on mogao pružiti dokaze i pomoći da se iza rešetaka nađu i mnoga zvučnija imena - podsetio je naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja