Eksploziv na vozilu zamenika gradonačelnika Gračanice
Foto: Rts

Eksploziv na vozilu zamenika gradonačelnika Gračanice

Crna Hronika -
Dvojica momaka prijavila radniku obezbeđenja lokala u Gračanici da su primetili sumnjivu napravu na automobilu Igora Aritonovića

GRAČANICA - Na službenom automobilu zamenika gradonačelnika Opštine Gračanica Igora Aritonovića sinoć je postavljena eksplozivna naprava, koju su uklonile interventne jedinice policije Kosova.

"Sinoć oko 23 sata radnik obezbeđenja lokala u Gračanici, gde je rukovodstvo opštine Gračanica proslavljalo Novu godinu i trogodišnjicu rada, prijavio je da se na zadnjem delu automobila marke "škoda oktavia" zamenika gradonačelnika opštine Gračanica Igora Aritonovića nalazi "nešto sumnjivo", izjavio je gradonačelnik Opštine Gračanica Bojan Stojanović i dodao da je brzom intervencijom policije sprečena tragedija.

On je rekao da su dvojica momaka prijavila radniku obezbeđenja lokala da su primetili sumnjivu napravu na automobilu njegovog zamenika.

"Reagovali smo odmah i pozvali policiju koja je brzom intervencijom uklonila eksplozivnu napravu i proverila bezbednost i ostalih automobila koji su bili u blizini", kazao je Stojanović.

Vozilo gradonačelnika bilo je parkirano pored službenog vozila Aritonovića.

Stojanović je naveo da već mesecima uzpozorava da se prema Opštini Gračanica vodi, kako je rekao, "opšta hajka".

Komandir Policijske stanice u Gračanici, Bratislav Trajković, izjavio je da je interventna jedinica Policije Kosova sinoć uklonila ručnu granatu sa službenog vozila zamenika gradonačelnika opštine Gračanica.

Slučaj je, kako se navodi, okvalifikovan kao izazivanje opšte opasnosti, nema osumnjičenih, a povodom ovog incidenta pokrenuta je istraga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track