TO JE NAGODBA: 6 meseci robije i vraća 65.000 evra od prostitucije
Foto: Glas Srpske

Specijlano tužilaštvo RS

TO JE NAGODBA: 6 meseci robije i vraća 65.000 evra od prostitucije

Crna Hronika -
Vlasnik banjalučke picerije "Del kapo" Milan Ivanković, nakon što je podignuta optužnica protiv njega za organizovanje lanca prostitucije, priznao je krivicu i sklopio sporazum sa Specijoanim tužilaštvom Srpske

BANJALUKA - Vlasnik banjalučke picerije "Del kapo" Milan Ivanković, koji je uhapšen zbog sumnje da se bavio trgovinom ljudi radi vršenja prostitucije i nelegalnim organizovanjem igara na sreću, sklopio je sa Specijalnim tužilaštvom RS sporazum o priznanju krivice kojim je predviđeno da bude osuđen na šest meseci zatvora i da vrati protivpravno stečenu korist od oko 130.000 maraka (65.000 evra).

Sagovornik iz Specijalnog tužilaštva kazao je da je protiv Ivankovića pre nekoliko dana podignuta optužnica posle čega je usledilo priznanje krivice.

Ivankovićev advokat Jadranka Ivanović rekla je da ne može ništa da priča o ovom slučaju.

- Otišla sam u novinare, a zaboravila sam biti advokat - kazala je Ivanovićeva.

Prema ustaljenoj praksi sporazum o priznanju krivice biće prosleđen Okružnom sudu u Banjaluci, koji donosi konačnu odluku.

Ivanković je uhapšen početkom oktobra prošle godine u akciji "Kubikus". Njemu je na teret stavljano da je organizovao lanac prostitucije u Banjaluci. Devojke su za usluge dobijale oko 100 evra po satu ukoliko su se prostituisale u Banjaluci, a tarifa je bila skuplja za usluge izvan grada. Prostitucija se odvijala uglavnom u hotelima, ali i po iznajmljenim stanovima, vilama i na jahtama banjalučkih biznismena po inostranstvu. Većina djevojaka su studentkinje 1991. i 1992. godište, ali je bilo i nekoliko maloletnica.Tokom istrage istražioci Specijalnog tužilaštva su iz hotela "Talija" izuzeli materijalne dokaze o prostituciji u sobama u tom hotelu.

Akcija je trajala nekoliko meseci tokom kojih je Ivanković praćen i prisluškivan zbog istrage o falsifikovanju kartica za tombolu, a inspektori su tom prilikom slučajno otkrili i lanac prostitucije.Tokom istrage mnogi svedoci saslušavani su na tajnim lokacijama, a istraga je proširena i na neke gradove u blizini Banjaluke, odakle je deo studentkinja koje su biznismenima pružale seksualne usluge za novac.Tokom istrage utvrđeno je da Ivanković raspolaže velikom imovinom u Banjaluci i da u hrvatskom letovalištu Umagu poseduje vilu i malu jahtu.Osim Ivankovića, u istoj akciji je uhapšen i recepcioner u hotelu "Talija" u Banjaluci Miodrag Regodić. On je prošle sedmice takođe sklopio sporazum sa Specijalnim tužilaštvom i nagodio se na kaznu od šest meseci zatvora i 1.000 maraka. Regodić se obavezao i da će svedočiti o svemu što zna u ovom slučaju uključujući i eventualno svedočenje protiv Ivankovića. Prema navodima iz istrage, Regodić je posedovao brojeve telefona devojaka koje su se bavile prostitucijom i posredovao između njih i gostiju tog hotela. Sumnja se da su devojke za tu "uslugu" Regodiću davale i do 20 evra, kako bi bile sigurne da će baš neku od njih pozvati ako naiđe mušterija.

Falsifikovanje kartica za tomboluSpecijalno tužilaštvo RS je osim Ivankovića zbog falsifikovanja kartica za tombolu uhapsilo još sedam osoba, koje su posle ispitivanja puštene na slobodu.Zbog krivičnog dela falsifikovanja isprava bili su uhapšeni i ispitani sinovi Milana Ivankovića Mario i Mladen, brat Milivoje, rođaci Janko i Nedeljko Ivanković, vlasnik štamparije u Trnu koja je štampala falsifikovane kartice za tombolu Ranko Lovre i njegov sin Dragan Lovre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track