U toku saslušanje uhapšenih Srba

Priština

U toku saslušanje uhapšenih Srba

Crna Hronika -
Pred osnovinim tužilaštvom u prištini započelo je saslušanje još četvorice privedenih Srba koje je KPS na Božić uhapsila u Gračanici

BEOGRAD - Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Saša Rašić rekao je da slučaj Srba koji su privedeni nakon Božićne liturgije u Gračanici vodi osnovno tužilaštvo u Prištini, kao i da je "preostalo ispitivanje još četvorice privedenih". Rašić je kazao da je kosovska policija podigla slučaj na centralni nivo. "Srbi koji učestvuju u Vladi Kosova traže fer pristup i postupak kao i poštovanje ljudskih prava privedenih.

Savet za ljudska prava je već angažovan u vezi sa ovim slučajem i nadgleda ga kroz dimenziju ljudskih prava. Po službenoj dužnosti privedenima su dodeljeni advokati", kazao je Rašić.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da hapšenje devetorice mladića predstavlja čistu provokaciju i grubo nasilje.

Policija Kosova je saopštila ranije da je u nedelju u Gračanici uhapsila devet osoba, jer su pratili obezbeđenje Vulina i "ponašali se sumnjivo".

Priština tvrdi da su mladići uhapšeni jer su na sebi imali obeležja civilne zaštite.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track