REKORDNA ZAPLENA: Mladi carinik otkrio 900 kg skanka!
Foto: Nebojsa Mandic

Presečen lanac na Batrovcima

REKORDNA ZAPLENA: Mladi carinik otkrio 900 kg skanka!

Crna Hronika -
Ova količina je najveća ikada na ovom graničnom prelazu, a verovatno i u Srbiji, kazao pomoćnik komandira stanice Granične policije

BATROVCI - Na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj danas je zaplenjeno više od 900 kilograma opojne droge marihuane - skanka. Droga je zaplenjena u zajedničkoj akciji pripadnika Uprave Carina i Granične policije Srbije. Policija i carinici su drogu otkrili u kamionu iz Makedonije koji je išao za Švajcarsku. Kako saznajemo, drogu je operativnim metodama otkrio mladi carinik koji je po reakcijama vozača posumnjao da krije narkotike. Detaljnim pregledom vozila našao je skank.

"Za pregled smo se odlučili analizom rizika, jer je učestalo krijumčarenje narkotika iz Makedonije za zapadnu Evropu", rekao je vođa tima za suzbijanje krijumčarenja Vladimir Kovačević. Prema njegovim rečima, opojna droga je bila sakrivena u kuhinjskim elementima koje je vozač iz Makedonije pokušao da prokrijumčari preko teritorije Srbije. Kako Kurir saznaje, vrh policije odlučio je da nagradi mladog carinika.

"Ova količina zaplenjene marihuane je najveća ikada na ovom graničnom prelazu, a verovatno i u Srbiji", kazao je pomoćnik komandira stanice Granične policije Batrovci Branko Bačić. On je dodao da će nakon završenog uviđaja, državljaninu Makedonije koji je pokušao krijumčarenje, biti određeno policijsko zadržavanje i da će u zakonom predviđenom roku biti sproveden istražnom sudiji.

Tanjug - N. Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track