Deca oteta u Holandiji pronađena kod Banjaluke
Foto: Nezavisne

Deca oteta u Holandiji pronađena kod Banjaluke

Crna Hronika -
U MUP RS su potvrdili da se radi o dvoje maloletnika, državljana Holandije te da su akcija kao i pretresi objekata još u toku

BANJALUKA - U akciji MUP RS danas je u Slatini kod Banjaluke pronađeno dvoje dece koja su u oktobru prošle godine oteta u Holandiji.U MUP RS su potvrdili da se radi o dvoje maloletnika, državljana Holandije te da su akcija kao i pretresi objekata još u toku.Decu, koja su pronađena na tavanu, odvezla su kola Hitne pomoći.Izvor blizak istrazi otkrio je da su otmicu izvršilili državljanin Holandije i državljanka BiH."Decu su oteli u oktorbru prošle godine. Sedište MUP-a RS juče je u okviru istrage posetio predstavnik Holandske ambasade i u akciji MUP RS deca su pronađena danas", objasnio je izvor.

- Ovaj bračni par je prošle godine dobio dvoje dece na staranje. Ali sud je doneo odluku da im se deca oduzmu. Kada su dobili tu odluku njih dvoje zajedno sa decom pobegli i sakrili se u Slatinu - rekao je izvor blizak istrazi.On je dodao da je potom sud u Holandiji raspisao međunarodnu poternicu za bračnim parom koji je sada uhapšen.

"U Slatini kraj Banjaluke uhapšen je bračni par za kojim je holandska policija raspisala međunarodnu poternicu zbog kidnapovanja dvoje maloletne djece", rekla je portparol MUP-a RS Mirna Šoja.Ona je navela da su deca u dobrom zdravstvenom stanju, te da ih je bračni par oteo, nakon što im je sud u Holandiji oduzeo starateljstvo nad njima.Bračni par će biti sproveden na kriminalističku obradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track