Bandi 37 godina zatvora za lažne platne kartice

Apelacioni sud

Bandi 37 godina zatvora za lažne platne kartice

Crna Hronika -
Članovi kriminalne grupe sebi pribavili imovinsku korist veću od 6,6 miliona dinara

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest godina zatvora Uroša Jovanovića zbog organizovanja kriminalne grupe koja je izrađivala lažne platne kartice pomoću kojih su sebi pribavili imovinsku korist veću od 6,6 miliona dinara.Deset članova njegove grupe osuđeno je na kazne zatvora od 18 meseci do pet i po godina zatvora, dok zbir svih kazni iznosi čak 36 godina i devet meseci.

Odlukom Apelacionog suda, koja je objavljena na njegovom sajtu, potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu izrečena članovima te grupe.

Tako je Dušan Milisavljević osuđen na pet i po godina zatvora, Petar Melev na tri godine i osam meseci, Aleksandar Studović na tri i po godine, Miloš Nedeljković na tri godine i pet meseci zatvora.

Boris Mladenović, Igor Delić, Slobodan Lazarević i Stevan Bogdanić su osuđeni na kazne zatvora od po dve godine i osam meseci, Bojan Pavić je osuđen na dve i po godine, a Borivoje Milanović je zbog izvršenja, u saizvršilaštvu, produženog krivičnog dela falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica na 18 meseci zatvora.

Njima je takođe izrečena mera bezbednosti oduzimanja predmeta i to printera, laptopa, mini CD - ova, lažnih platnih kartica i dr, a oduzeta je i imovinska korist pribavljena krivičnim delom u iznosu od 6.602.873 dinara.Jovanović je osuđen jer je od jula meseca do 24. decembra 2009. godine, na teritoriji Republike Srbije, organizovao kriminalnu grupu čiji pripadnici su bili okrivljeni.

On je posedovao opremu za izradu platnih kartica - uređaj za čitanje i pisanje po magnetnoj pisti platnih kartica, računar i laserski štampač.

Kupovao je preko interneta identifikacione podatke za izradu lažnih platnih kartica, organizovao plaćanje za kupljene podatke, izrađivao lažne platne kartice i pronalazio vlasnike ili radnike na prodajnim mestima koji su omogućavali da se na POS terminalima instaliranim u prodajnim objektima upotrebljava lažna platna kartica kao prava.Pripadnici grupe su imali svoje uloge u izradi i upotrebi lažnih kartica kao pravih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track