Uskoro optužnica svirepo za ubistvo Meksikanke
Foto: Mup .hr

Split

Uskoro optužnica svirepo za ubistvo Meksikanke

Crna Hronika -
Motiv ubistva Meksikanke Selene Graciano Macedo je i dalje nepoznat, a otužnica protiv splićanina osumnjičenog za ovo ubistvo trbala bi uskoro da bude podignuta

SPLIT - Optužnica za teško ubistvo na posebno okrutan način Meksikanke Selene Graciano Macedo trebalo bi da bude podignuta uskoro protiv 28-godišnjeg Splićanina.Motiv ubistva je i dalje nepoznat, a u optužnicu neće ući silovanje, koje se dosad navodilo kao mogući motiv.Ubistvo 31-godišnje Meksikanke dogodilo se krajem avgusta 2012. na splitskom Marjanu.

Prema pisanju splitske "Slobodne Dalmacije" u optužnici se navodno, zbog nedostatka dokaza, neće naći i krivično delo silovanja ili pokušaja silovanja, što se dosad navodilo kao najverojatniji motiv.

Prema nalogu splitskog Županijskog državnog tužilaštva za sprovođenje istrage, koji je donet početkom oktobra prošle godine kad je Splićanin i uhvaćen, "postoji osnova sumnje da je 28-godišnjak u poslepodnevnim satima 22. avgusta 2012. u park-šumi na području Županije splitsko-dalmatinske, u nameri da liši života državljanku Meksika (1981), uporabom fizičke sile zaskočio na pešačkoj stazi, vezao joj usta i ruke ljepljivom trakom, a potom odneo niz južnu padinu, polegao ju na zemlju i kuhinjskim joj nožem zadao duboku ranu na vratu usled čega je devojka iskrvarila i preminula".

Da bi sakrio telo on ga je prekrio zemljom i kamenjem.Telo je pronađeno 25. avgusta 2012. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track