Potvrđena presuda Radimiru Čačiću za saobraćajku u Mađarskoj
Foto: Reuters

Zagreb

Potvrđena presuda Radimiru Čačiću za saobraćajku u Mađarskoj

Crna Hronika -
Zagrebački sud potvrdio je presudu od 22 meseca zatvora bivšem potpresedniku vlade Hrvatske Radimiru Čačiću zbog izazivanje saobraćajke i pogibije dvoje ljudi u Mađarskoj

ZAGREB - Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu mađarskog suda, pa će bivši prvi potpredsednik Vlade Hrvatske Radimir Čačić morati u zatvor zbog izazivanja saobraćajne nesreće 2010. u Mađarskoj u kojoj su poginule dve osobe, pišu danas hrvatski mediji.Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu u ponedeljak je većalo o odluci suda u mađarskom gradu Kapošvaru, a sudija Ivana Čalić najavila je da će odluka biti objavljena pošto bude prosleđena strankama u postupku.

Pozivajući se na izvore iz suda, zagrebački Jutranji list je objavio da je zagrebački sud gotovo u potpunosti prihvatio presudu mađarskog suda po kojoj je bivši prvi potpredsednik vlade osuđen na 22 meseca zatvora, od kojih će polovinu sigurno morati da odluži u zatvoru u Hrvatskoj.

Na odluku sudskog veća postoji mogućnost žalbe Vrhovnom sudu koja eventualno može na mesec ili dva odložiti izvršenje presude.

Iako Čačić kaznu želi da služi u Hrvatskoj, sa odukom suda u Zagrebu moraju da se slože i Mađari, navode mediji.Sud u mađarskom gradu Kapošvaru osudio je u novembru prošle godine tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade Hrvatske i ministra privrede Radimira Čačića drugostepeno na godinu i deset meseci zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće 2010. u kojoj su poginule dve osobe.

Čačić se istog dana povukao sa svih dužnosti u Vladi, ali je ostao predsednik Hrvatske narodne stranke koja je deo vladajuće koalicije u Hrvatskoj, do redovne izborne skupštine te stranke.Prvostepenom presudom mađarskog suda Čačić je bio osuđen na uslovnu kaznu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track