Raspišite nagradu od million evra za Topničke dnevnike

Savo Štrbac

Raspišite nagradu od million evra za Topničke dnevnike

Crna Hronika -
Direktor Veritasa Savo Štrbac izjavio je da bi Srbija trebala raspisati nagradu od million evra za Topničke dnevnike, koji bi pokrenuli postupak preispitivanja presude generalima Gotovini i Markaču

BEOGRAD – Direktor Dokumentaciono-informativnog centra Veritas Savo Štrbac izjavio je da Srbija treba da raspiše nagradu od million evra kako bi se nabavili “ Topnički dnevnici”, koji su krunski dokaz na osnovu koga bi se pokrenuo postupak preispitivanja presuda generalima Gotovini i Markaču pred Haškim tribunalom.

Štrbac je rekao da bi se document pojavio na crnom tržištu, kada bi se za njega raspisala odgovarajuća nagrada, jer niko nije lud da uništi dokument od istorijskog značaja za Hrvatsku.

On je dodao da bi sud dozvolio reviziju presude, kada bi se pred tužilaštvom pojavio nov dokaz koji bi čitavu situaciju pokrenuo u roku od godinu dana.

Štrbac kaže da je Hrvatska uložila ogorman novac za logistiku i lobiranje što je dovelo do oslobađanja generala Gotovine i Markača, a da je najveća greška Srba što istina sama po sebi odlazi u svet, a lobiranje Srbije bi moglo da obrne situaciju tako da Srbi iz krajine slave Haški tribunal, a ne Hrvati i ukazao da je šansa u tgome da Srbija istraje u kontratužbi protiv Hrvatske za genocide.

"Mislim da govorim u ime većine Krajišnika da je imperative državi Srbiji da ostane do kraja pri kontratužbi da Međunarodni sud donese odluku da li je bilo genocida, jer kakva god bila odluka, bila bi nam na korist, a ako nije bilo genocida, sud bi morao da utvrdi šta je bilo", predočio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track