SKANDAL: Profesor se drogirao i prodavao drogu?

SKANDAL: Profesor se drogirao i prodavao drogu?

Crna Hronika -
Radomir M. (59) suspendovan s posla i zadržan u pritvoru do 30 dana zbog sumnje da je kupovao drogu od Filipa P. (37) i prodavao je svojim đacima

BEOGRAD - Sramota ko uči decu!Radomir M. (59), profesor fizičkog u Devetoj beogradskoj gimnaziji „Mihajlo Petrović Alas“, koji je u četvrtak uhapšen u Ulici Goce Delčeva zbog sumnje da je prodavao drogu učenicima, suspendovan je sa posla i određen mu je pritvor od 30 dana!- On je uhvaćen u trenutku kupovine. Sam je izabrao lokaciju i to preko puta škole u kojoj je zaposlen. Sa njim je uhapšen i Filip P. (37), za koga se sumnja da diluje drogu - rekli su iz policije i dodali da je pronađeno 20 kesica heroina težine oko 56 grama u tapacirungu krovne konstrukcije kola u vlasništvu Filipa P.- Radomir M. je duže vreme kupovao heroin od Filipa P. i prodavao ga, dok je jedan deo koristio za lične potrebe - dodao je izvor.Kako nezvanično saznajemo, profesor je drogu prodavao jednoj učenici škole u kojoj je radio, ali i jednoj bivšoj učenici.- Slučaj je otkriven upravo kada su roditelji učenice otkrili da se drogira - kaže naš izvor.Neki đaci Devete beogradske gimnazije za profesora Radomira imaju samo reči hvale, dok su ga neki optuživali da im je krao novac iz svlačionice u sali za fizičko vaspitanje.- U protekle dve godine imali smo nekoliko prijava učenika da su im ukradene pare. Sve slučajeve prijavili smo policiji, ali nije utvrđeno ko je kriv za to - kaže Dejan Josipović, direktor Devete beogradske gimnazije.Kako nezvanično saznajemo, Radomir M. se družio sa mnogim bivšim učenicima ove gimnazije, za koje se sumnja da su narkomanski zavisnici.- Družio se sa jednom devojkom koja je još 2002. godine završila gimnaziju. Čula sam da je njoj prodavao drogu, ali ne mogu ništa da tvrdim. Ako je to stvarno radio, treba ga najstrože kazniti. On bi trebalo da bude uzor deci, a ne da ih navodi na zlo - ispričao je jedan učenik gimnazije.

Umesto da bude uzor,  Radomir M. navodio đake na zlo
Umesto da bude uzor, Radomir M. navodio đake na zlo

Radi 20 godina u gimnazijiRadomir M. radi u prosveti oko 30 godina.- U našoj gimnaziji je već 20 godina. Svoj posao je obavljao korektno, tako se i ponašao. U školi imamo policajca i video-nadzor i nije moguće da je Radomir drogu prodavao u zgradi škole niti u školskom dvorištu. Nije se ponašao sumnjivo i nije delovao kao osoba koja ima problem sa porocima. On nema decu, ali nikada ne bismo pomislili da će ovako nešto uraditi. U šoku sam, ovo je veliki udarac za školu - kaže Dejan Josipović, direktor Devete beogradske gimnazije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track