Hrvati ojadili Subotičane za 30.000 evra

Prevara

Hrvati ojadili Subotičane za 30.000 evra

Crna Hronika -
Dvojica hrvatskih državljana sumnjiče se da su prevarili građane Subotice za 30.000 evra sklapajući lažne ugovore o radu

SUBOTICA - Pripadnici Policijske uprave u Subotici podneli su krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Subotici protiv hrvatskih državljana M.T.K. (22) i M.L. (20) zbog postojanja sumnji da su počinili krivično delo Zloupotreba službenog položaja.

Kako je saopšteno, postoji osnov sumnji da su njih dvoje, M.T.K. kao direktor i odgovorno lice u privatnom preduzeću u Subotici i M.L. kao zaposlena u istom preduzeću, počevši od sredine prošle godine pa sve do kraja novembra 2012, sklapali Ugovore o radu sa građanima sa područja cele Republike Srbije, za obavljanje poslova u Republici Hrvatskoj i Italiji. Najmanje 290 građana prilikom sklapanja ugovora platilo im je u gotovini 105 evra, na ime troškova za boravišnu i radnu dozvolu u Hrvatskoj i Italiji.

“Tako uplaćen novac u iznosu od najmanje 30.300 evra (oko 3.500.000,00 dinara u protivvrednosti) nisu uplaćivali na žiro-račun preduzeća, niti su ga evidentirali kroz knjigovodstvo i blagajnu, nego su ga prisvojili, na štetu građana kojima sa druge strane nisu obezbedili ugovorom garantovani posao u inostranstvu”, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track