SARAJEVO: Uhapšen telohranitelj Đorđa Ždrala zbog  ubistava

Akcija Lutka

SARAJEVO: Uhapšen telohranitelj Đorđa Ždrala zbog ubistava

Crna Hronika -
Mladen Ždrale zvani Pata koj je jedno vreme bio vozač i pratilac Đorđu Ždralu uhapšen je u policijskoj akciji “ Lutka”, a sumnjiči se za više ubistava na Palama i Sarajevu

BANJALUKA - Mladen Ždrale zvani Pata, osumnjičen za pet ubistava, uhapšen je na Palama u nastavaku policijske akcije "Lutka", javili su banjalučki mediji. Ždrala su u nedelju uveče uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH po nalogu Tužilaštva BiH, koji se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom i više ubistava.

Kako se navodi, postoje sumnje da je Ždrale ubio bračni par Mikicu i Željka Todorovića na Palama 2004, kao i da je izvršio trostruko ubistvo u restoranu "Dva bora" na Vracama u Sarajevu 2005.

Mladen Ždrale je bivši policajac u Centru javne bezbednosti Istočno Sarajevo. Iz policije izbačen zbog bliskosti sa Đorđem Ždralom, kome je jedno vreme bio vozač i pratilac.

Đorđe Ždrale je 2010. godine osuđen na Sudu BiH na 20 godina zatvora zbog ubistva nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS Ljubiše Savića Mauzera u junu 2000. godine u Bijeljini.

Ždrale je bio vođa jedne od kriminalnih grupa u Istočnom Sarajevu, čiji se pripadnici terete za više ubistava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track