Afera indeks: Inspektor dva dana suočavan sa optuženima

Smedrevo

Afera indeks: Inspektor dva dana suočavan sa optuženima

Crna Hronika -
Policijski inspektor Zoran Blagojević ispitivan je u Višem sudu i suočavan sa profesorima kragujevačkog Pravnog fakulteta optuženim za prodaju ispita i korupciju u aferi indeks

SMEDEREVO - Policijski inspektor iz Smedereva Zoran Blagojević ispitivan je danas u Višem sudu i suočavan sa profesorima kragujevačkog Pravnog fakulteta optuženim za prodaju ispita i korupciju u aferi indeks.

Blagojevića koji je saslušavao osumnjičene u pretkrivičnom postupku, optuženi terete za nekorektno postupanje, saslušavanje bez branioca i pritisak da potpišu zapisnik kao uslov da ne bi bili zadržani u pritvoru.

Optuženi student Golub Garović je tvrdio da ga je saslušavalo više inspektora od kojih je jedino znao Blagojevića i da su sačinjena dva zapisnika: jedan koji je navodno otkucao Blagojević, drugi koji je kucala zapisničarka, a Blagojević diktirao.

Garović je rekao da mu je zapisnik pročitan, da se sa njegovim sadržajem složio, ali da ne zna koji je potpisao i da mu je sugerisano šta treba da kaže u zapisnik.Inspektor je danas u petosatnoj glavnoj raspravi odbacio tvrdnje za neprofesionalno ispitivanje svedoka i osumnjičenih u pretkrivičnom postupku.

Protiv 87 optuženih za 120 krivična dela primanja mita, zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja, profesora, posrednika i studenata suđenje je počelo 2007. godine u Višem sudu u Smederevu.

Za 71 krivično delo optuženo je 20 profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu, dva profesora Pravnog fakulteta u Beogradu i jedan profesor Pravnog fakulteta u Nišu.

Saslušavanjem policijskih inspektora Dejana Anđelkovića, Bobana Pešića, Zorana Blagojevića, Dragoljuba Miladinovića i Jovana Stamatovića suđenje najveće po broju optuženih, svedoka i branilaca u istoriji smederevskog pravosuđa, veliki su izgledi da se predmet korupcije na Pravnom fakultetu u Kragujevcu okonča pre leta. Suđenje se natavlja marta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track