PALA S KONJA: Umalo nastradala učesnica Prvog glasa Srbije

Devojka zadobila teške povrede glave na Hipodromu

PALA S KONJA: Umalo nastradala učesnica Prvog glasa Srbije

Crna Hronika -
Jovana M. (17) udarila glavom u beton kad se konj koga je vraćala u štalu uplašio automobila i propeo na zadnje noge

BEOGRAD - Izbegnuta tragedija!Jovana M. (17), učesnica „Prvog glasa Srbije“, teško je povređena juče oko 11.30 sati kad je pala s konja dok se sa staze na beogradskom Hipodromu vraćala u štalu! Pretpostavlja se da je do nezgode došlo kad se konj uplašio automobila koji je projurio pored njega, a prava je sreća da životinja nije pala na devojčicu!- Jovana se vraćala u štalu kraćim putem, preko hipodromske petlje. Kad je vozilo prošlo pored nje, konj se uplašio, propeo na zadnje noge i devojka je pala i udarila glavom o beton - kaže izvor Kurira iz istrage.Nakon što je zbacio devojku, konj je pao preko Jovane.- Imala je sreće, jer da ju je životinja poklopila, ko zna da li bi Jovana preživela! Mogao je i automobil da je udari dok je ležala - kaže naš sagovornik.Izvor Kurira je dodao da je Jovana jahala u privatnoj štali „Mladenović“.- Devojka se ranije i takmičila, ali otkad je prešla u drugi klub, uglavnom je trenirala konje za trku. Ona je iskusan jahač i veliki ljubitelj konja. Obožava da ih hrani i da se brine o njima - kažu jahači okupljeni nedaleko od štale u kojoj je Jovana trenirala.Prijatelji kažu da se Jovana bavi jahanjem od malih nogu.- Počela je da jaše kad je imala samo pet godina! Konji su njena velika ljubav - kažu prijatelji.Tinejdžerka je s povredama glave kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar, a kako saznajemo u toj ustanovi, ona nije životno ugrožena.(E. K.)

Pobednica višebojaJovana je bila jedna od pobednica takmičenja u konjičkom višeboju, koje je u aprilu 2010. održano u bazi Antiterorističke jedinice u Batajnici. Ona se tok prilikom fotografisala sa Ivicom Dačićem, ministrom policije.

Direktor: Nije nosila kaciguBranimir Jovanović, direktor JP Hipodrom, kaže da Jovana nije poštovala pravilnik o kućnom redu.- Ona nije imala kacigu na glavi, da ju je nosila, do ovoga ne bi došlo! Takođe, jahači imaju put kojim se vraćaju u štale, ali je Jovana, kao i neke druge njene kolege, išla kraćim putem, preko petlje - rekao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja