TRAGIČNO: Paraglajderka pala sa 300 metara!

Nesreća u Bajinoj Bašti

TRAGIČNO: Paraglajderka pala sa 300 metara!

Crna Hronika -
Sanja Ristić (42), reprezentativka Srbije, stradala prekjuče blizu Bajine Bašte kad je tokom trenažnog leta ispala iz sedišta letelice i pala sa 300 metara visine u duboku jarugu

BAJINA BAŠTA - Kobni let!Sanja Ristić (42) iz Valjeva, dugogodišnja reprezentativka Srbije u paraglajdingu, poginula je u subotu po podne tokom trenažnog leta s brda Trupale prema dolini Drine. Sanja je tokom leta ispala iz sedišta i s visine od najmanje 300 metara pala na zemlju u duboku jarugu između sela Gvozdac i Ovčinja.- Idući ka groblju ugledali smo na nebu paraglajder. Videlo se kako pilot ispod krila jako mlatara nogama. Mislili smo da tako upravlja letelicom i produžili dalje. Samo nekoliko sekundi kasnije začuo se jeziv krik: „Pogledajte!“ Digli smo glave k nebu i videli strašan prizor! Krilo paraglajdera odletelo je na jednu stranu, a pilot je padao pravo na zemlju - rekao je Radivoje Krstić, meštanin iz sela Ovčinja.Odmah je telefonom u pomoć pozvao Miodraga Stefanovića. Uspaničeno mu je rekao da je neko pao iz paraglajdera i da moraju odmah da krenu da ga traže.- Krenuli smo na mesto nesreće nadajući se da ćemo pilota naći živog. Posle sat vremena traganja, našao sam Sanju na jednoj zaravni u dubokoj klisuri između sela. Nažalost, bila je mrtva. Paraglajder smo našli nekoliko stotina metara dalje - priča Miodrag.Sanja je kobnog jutra na trening došla sa Zoranom Miškovićem, predsednikom Kluba za ekstremne sportove Fanatik iz Valjeva, i još jednim pilotom.- Kad je poletela, Zoran se okrenuo da uzme sok, a onda je opet pogledao u nebo i kriknuo: „Sanja, šta uradi!“ Pred njegovim očima je poginula - prepričavali su meštani detalje tragedije.Sanja, koja je rodom iz Leskovca, iza sebe je ostavila ćerku koja ide u gimnaziju.

Miodrag pokazuje kuda je Sanja letela
Miodrag pokazuje kuda je Sanja letela

Loše zakopčala pojas?Prema prvim podacima iz istrage, Sanja je, najverovatnije, poginula jer nije dobro zakopčala pojas na sedištu.- Ona je bila iskusan paraglajderista. Letela je deset godina. Nakon istrage znaćemo šta se tačno dogodilo. Inspektori Direktorata za civilno vazduhoplovstvo pokrenuli su istragu o ovoj nesreći i uskoro očekujemo njihov detaljan izveštaj - kratko nam je juče rekao Zoran Mišković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track