TUGA: Sanja je živela za ćerku i paraglajding

U domu poginule šampionke

TUGA: Sanja je živela za ćerku i paraglajding

Crna Hronika -
Nije postojalo ništa u tom sportu što joj je bilo nepoznato, u suzama je rekao Božidar, otac Sanje Ristić (42), koja je nastradala kod Bajine Bašte

VALJEVO - Nema utehe!Moja Sanja je živela za svoju ćerku i za paraglajding! Znala je sve o tom sportu! Nije postojalo ništa u tom sportu što joj je bilo nepoznato! Zato mi je i najteže što je baš tako stradala, neću to nikada prežaliti...Ovo je juče za Kurir rekao Božidar, otac Sanje Ristić (42), reprezentativke Srbije u paraglajdingu koja je u subotu poginula tokom trenažnog leta kod Bajine Bašte. Božidar kaže da je doputovao iz Leskovca, Sanjinog rodnog grada, čim je čuo za tragediju.- Toliko je bila uspešna, toliko posvećena sportu. Svi smo bili ponosni na nju! Još ne mogu da verujem da nas je zadesila ova tragedija - kazao je Božidar.Pogibiju Sanje Ristić ispituje i Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije, a Katarina Andrić Milosavljević, portparolka Direktorata, kaže za Kurir da i dalje nije jasno kako je Sanja poginula.- Saslušani su svedoci i zasad se čini kao da je Sanja, jednostavno, ispala iz paraglajdera s visine od 300 metara. Ona je bila iskusan sportista i zbog toga je ceo slučaj izuzetno neobičan - rekla je Katarina Andrić Milosavljević.Ona nije želela da komentariše navode da je Sanja loše vezala pojas i da je to dovelo do pada iz paraglajdera.- U ovom trenutku se ništa ne isključuje. Moguće je da je Sanja loše vezala pojas, ali je isto tako moguće i da je pojas bio neispravan. Jasno je samo da nezgodu nisu izazvali loši vremenski uslovi - dodala je Andrić Milosavljević.

Kremacija u BeograduSanja Ristić biće kremirana na Novom groblju u Beogradu, a datum kremacije biće naknadno saopšten.- Odlučili smo da joj poslednju počast odamo u Beogradu, jer je ona imala prijatelje i rodbinu širom Srbije. Svi su voleli moju Sanju - kaže Sanjin otac Božidar.

Posvećena posluKuća u Lovćenskoj ulici u Valjevu, gde je Sanja posle razvoda živela sa ćerkom, juče je postala kuća tuge. Prijatelji, rođaci i kolege nastradale šampionke došli su da se poslednji put pozdrave sa Sanjom.- Pored toga što je bila posvećena paraglajdingu, naša Sanja radila je u komercijali farmaceutske firme. Nikad nije zapostavljala posao zbog sporta i bila je radnik vredan poštovanja. Ovo je prevelik gubitak i za firmu i sve njene kolege - kaže jedan od Sanjinih kolega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track