OBRT: Prijateljica dala alibi Petri Cvijić

Saslušana saputnica voditeljke RTS optužene za udes

OBRT: Prijateljica dala alibi Petri Cvijić

Crna Hronika -
Ljiljana Gligorijević promenila iskaz, u kojem je policiji ranije rekla da je Slobodan Bajić (73) bio na pešačkom prelazu

BEOGRAD - Malo se zbunila!Supružnici Ljiljana i Miroslav Gligorijević, prijatelji Petre Cvijić, koji su bili njeni saputnici u „opel korsi“ kada je izazvala nesreću u kojoj je poginuo Slobodan Bajić (73), pokušali su juče u Prvom osnovnom sudu da daju alibi voditeljki RTS! Bračni par pokušao je da ubedi sudsko veće da je Bajić Vodovodsku ulicu tog 9. januara prošle godine prelazio izvan pešačkog prelaza.- Na saslušanju u istrazi rekli ste da ste videli čoveka na pešačkom prelazu - upitao je Ljiljanu Gligorijević zastupnik porodice pokojnog Slobodana Bajića, advokat Vladimir Bojović.- Zbunila sam se tada, bio je desetak metara ispred pešačkog - odgovorila mu je Ljiljana, koja je sedela na zadnjem sedištu „opel korse“ Petre Cvijić.Prethodno je i Ljiljanin suprug Miroslav Gligorijević rekao da Bajić nije bio na pešačkom prelazu.- Sedeo sam na mestu suvozača. Polako smo se kretali kad nam je autobus naišao u susret. Iza njega se pojavio čovek. Petra je pokušala da izbegne, zatrubila je, skrenula desno, ali se onda čuo udarac. Čini mi se da je i on pokušao da krene unazad jer je već bio u našoj traci, na desetak metara ispred pešačkog prelaza - ispričao je Miroslav Gligorijević.Iako je Miroslav gotovo u metar procenio udaljenost Slobodana Bajića od pešačkog prelaza, on nije mogao da kaže koliko je bio udaljen od njihovog automobila kada su ga primetili! Gligorijević je, takođe, rekao da im je u susret dolazio zglobni autobus, ali nije mogao da se seti koje je boje bio autobus!(J. S.)

Nije videla let telaSudija Olivera Đurić pitala je Petru Cvijić da joj objasni kako to da je pešak odbačen desetak metara i da je tako pao na pešački prelaz.- Pa, logično je. Nisam videla let tela - zbunjeno joj je odgovorila voditeljka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track