DRUGI POKUŠAJ: Sretko Kalinić ukrao žilet?!

DRUGI POKUŠAJ: Sretko Kalinić ukrao žilet?!

Crna Hronika -
Incident se dogodio u pritvorskoj jedinici u kojoj služi kaznu, kada je pozajmio brijača iz koga je ukrao žilet. Kada je to otkriveno žilet mu je oduzet sa još nekim predmetima

BEOGRAD – Sretko Kalinić, koji je na izdržavanju zatvorske kazne od 30 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, ukrao je žilet, ali zasada se ne zna koje su mu bile namere.Naime, incident se dogodio u pritvorskoj jedinici u kojoj služi kaznu, kada je pozajmio brijača iz koga je ukrao žilet. Kada je to otkriveno žilet mu je oduzet sa još nekim predmetima.

Portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević potvrdila je da je došlo do incidenta, o kojima je pritvorska jedinica obavestila Specijalni sud još u februaru. „Od uprave centralnog zatvora dobili smo još 12 februara obaveštenje da je još petog februara Sretko Kalinić posle obavljene šetnje tražio stražaru žilet da bi se obrijao. Dobio je „bik“ žilet koji nakon brijanja nije vratio već ga je polomio, i izvadio žilet. Isekao je neku svoju majicu i presekao neki konopac, i to je sve pronađeno i izvršen je pretres, oduzeti su mu žilet i majca i svi delovi. I sud je izvešten da je on prekršio pravilnik o kućnom redu i disciplini i ništa više o tome mi ne znamo“, rekla je Maja Kovačević.Uhapšenom zemunci Sretku Kaliniću inače ovo nije prvi incident. Naime on je prošle godine pokušao da pobegne iz pritvora u čemu je bio sprečen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track