Sretko Kalinić još jednom planirao bekstvo?

Novi incident „zemunca“

Sretko Kalinić još jednom planirao bekstvo?

Crna Hronika -
U ćeliji Sretka Kalinića, koji je prošle godine pokušao da umakne iz pritvora Specijalnog suda, pronađeni žilet i konopac napravljen od iscepane majice

BEOGRAD - Ne smiruje se!„Zemunac“ Sretko Kalinić ponovo je planirao bekstvo?! Ovu sumnju juče je u sudnici Centralnog zatvora izneo advokat Borivoje Borović, branilac Luke Bojovića, kome se s Kalinićem, Milošem Simovićem i Vladimirom Milosavljevićem sudi za nekoliko ubistava.- Imamo informaciju da je Kalinić učinio disciplinski prekršaj u pritvoru. Otkriveno je da je on žiletom isekao majicu i ispleo kanap. Tražimo da nam se objasni da li je ponovo pokušao da pobegne ili da se ubije - otkrio je Borojević.Kaliniću je već propao jedan pokušaj bekstva. On je sa Željkom Milovanovićem 7. februara prošle godine uspeo da pobegne kroz prozor pritvorske jedinice u zgradi Specijalnog suda, ali su ih pripadnici Žandarmerije uhvatili u dvorištu.Kalinićev branilac, advokat Slavko Petrić, tvrdi za Kurir da je njegov klijent imao sasvim druge namere.- Rekao mi je da je napravio improvizovani kaiš da mu ne bi spadale pantalone. On u pritvoru nema pravo da nosi kaiš, pa ga je ispleo od delova odeće - pokušao je da objasni Petrić.Da je Kalinić napravio nov incident u pritvoru, potvrdila je i Maja Kovačević, portparol Specijalnog suda.- Od uprave Centralnog zatvora dobili smo obaveštenje da je 5. februara Sretko Kalinić, posle obavljene šetnje, tražio od stražara žilet da bi se obrijao. Dobio je žilet, koji nakon brijanja nije vratio. Njime je isekao svoju majicu i napravio neki konopac. To je sve nađeno kod njega, pa je obavljen pretres, posle kog su mu oduzeti žilet i konopac od majice - rekla je Maja Kovačević.

Prošlogodišnje bekstvo snimljeno kamerama za video-nadzor
Prošlogodišnje bekstvo snimljeno kamerama za video-nadzor

Kako je Kalinić pokušao da pobegne prošle godine♦ 7. februara 2012. u 5.30 Kalinić bonsekom presekao rešetke ćelije♦ u prostoriji na prvom spratu savladao zatvorskog stražara♦ razvalio rešetku na prozoru♦ iskočio u dvorište♦ u dvorištu ga uhvatili pripadnici Žandarmerije i vratili u ćeliju

„Zemuncima“ na dušu još jedna otmica?Borivoje Borović kaže da sumnja da Sretko Kalinić pregovara o statusu svedoka-saradnika jer je nedavno izvođen iz zatvora, ali je Kalinićev advokat objasnio o čemu je reč.- Kalinić je saslušavan o otmici izvesnog Novaka Stevanovića 1998, ali o tome nije znao ništa. U to vreme nije poznavao pripadnike „zemunskog klana“ - rekao je Slavko Petrić i objasnio da bi, koliko mu je poznato, o otmici Stevanovića iskaze trebalo da daju i braća Miloš i Aleksandar Simović.

Policija privodi Čumetovu ženu?Ivanu Tulović Buhu na današnje suđenje trebalo bi da privede policija, jer se ona ne odaziva na pozive suda. Supruga svedoka-saradnika Ljubiše Buhe Čumeta trebalo bi da svedoči o pozadini ubistva Branka Jevtovića Jorge 2004. godine, sa kojim se u to vreme zabavljala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track