SLUČAJ JUGOREMEDIJA: Priveden Dobrica Živković tereti se za prisvajanje 4 miliona evra

Hapšenje

SLUČAJ JUGOREMEDIJA: Priveden Dobrica Živković tereti se za prisvajanje 4 miliona evra

Crna Hronika -
Direktor "Nini farmacije" pod sumnjom da je omogućio nezakonito prisvajanje 4,5 miliona evra i oko 450.000 dolara bivšem generalnom direktoru "Jugoremedije" Jovici Stefanoviću Niniju

Sumnja se da je Stefanović tim novcem dokapitalizovao 20 odsto "Jugoremedije" i tako od manjinskog postao njen većinski vlasnik.

Stefanović je uhapšen prošle godine zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja nezakonito stekao 7,5 miliona evra, a na štetu "Jugoremedije".

Tužilaštvo za organizovani kriminal je protiv direktora firme "Nini farmacija" Dobrice Živkovića i bivšeg direktora "Jugoremedije" Jovice Stefanovića donelo naredbu o proširenju istrage koja je zbog malverzacija u "Jugoremediji" pokrenuta početkom novembra prošle godine.

Živković je priveden u okviru nastavka te istrage za malverzacije u "Jugoremediji", koja je pokrenuta 8. novembra 2012. godine protiv Stefanovića, Zlatka Markovića i Olge Antić.

Prema navodima krivične prijave koju je tužilaštvu podnela policija, Živković je kao direktor "Nini farmacije" u periodu od 3. marta 2006. do 1. marta 2007. godine i kao lice kome je povereno upravljanje i preduzećem MD „Nini", fakturisao isporučene aktivne supstance za proizvodnju lekova AD "Jugoremediji" po višestruko uvećanim cenama i nakon plaćanja isporučenih aktivnih supstanci preduzeću i njegovom vlasniku okrivljenom Stefanoviću, pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 600 miliona dinara.

Jovica Stefanović Nini
Jovica Stefanović Nini
http://www.youtube.com/watch?v=1f_Q90SmfF4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja