Pušten pritvoren Srbin iz zatvora u Gnjilanu

Pušten pritvoren Srbin iz zatvora u Gnjilanu

Crna Hronika -
Stajić je pušten iz pritvora u kojem je proveo dva meseca pod sumnjom da je pomogao u ubistvu jednog Albanca u tom selu

GNJILANE - Osnovno javno tužilaštvo, Odeljenje za teške zločine u Gnjilanu obustavilo je istragu protiv kosovskog Srbina Momčila Stajića iz sela Poneš. Stajić je pušten iz pritvora u kojem je proveo dva meseca pod sumnjom da je pomogao u ubistvu jednog Albanca u tom selu.

Stajićev advokat Dejan A. Vasić izjavio je da dosadašnja istraga nije obezbedila dovoljne dokaze o umešanosti njegovog klijenta u pomaganje u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva zbog čega je Stajić oslobođen.

“Zadovoljan sam tempom kojim je istraga vođena, kao i konačnim rezultatom, obustavom istrage i oslobađanjem iz pritvora Stajića”, rekao je Vasić.

Stajić je bio osumnjičen da je učestvovao u pucnjavi koja se dogodila 18. januara u ataru sela Poneš kod Gnjilana kada je iz vatrenog oružja ubijen jedan kosovski Albanac a njegov brat ranjen.

Do pucnjave je došlo zbog krađe šume čiji su vlasnici Stajići.

Ovaj incident izazvao je tada uznemirenje među preostalim Srbima u ovom kosovskopomoravskom selu zbog straha od moguće osvete.

Iz kosovske policije je ranije saopšteno da zbog dela za koje je bio osumnjičen Momčilo tragaju za još dvojicom Srba Ivanom i Radovanom Stajićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track