SLUČAJ JUGOREMEDIJA: Dobrici Živkoviću 30 dana pritvora

Specijalni sud

SLUČAJ JUGOREMEDIJA: Dobrici Živkoviću 30 dana pritvora

Crna Hronika -
Sudija za prethodni postupak na predlog tužilaštva za organizovani kriminal Živkoviću odredio pritvor zbog opasnosti da bi u toku istrage mogao da utiče na svedoke

BEOGRAD- Specijalni sud u Beogradu odredio je danas prtivor do 30 dana direktoru firme "Nini farmacija" Dobrici Živkoviću koji je uhapšen u nastavku istrage za malverzacije u "Jugoremediji", koja je pokrenuta u novembru prosle godine.

Sudija za prethodni postupak tog suda je na predlog tužilaštva za organizovani kriminal Živkoviću odredio pritvor zbog opasnosti da bi u toku istrage mogao da utiče na svedoke, saospsteno je iz tog tužilaštva.

Tužilaštvo je u ponedeljak protiv Živkovića i bivšeg direktora "Jugoremedije" Jovice Stefanovića donelo naredbu o proširenju istrage zbog sumnje da je Živković zloupotrebio službeni položaj i omogućio Stefanoviću da nezakonito prisvoji oko 600 miliona dinara.

Živković se sumnjiči da je kao direktor „Nini farmacije" u periodu od 3. marta 2006. do 1. marta 2007. godine i kao lice kome je povereno upravljanje i preduzećem MD „Nini", fakturisao isporučene aktivne supstance za proizvodnju lekova AD „Jugoremediji" po višestruko uvećanim cenama i nakon plaćanja isporučenih aktivnih supstenci preduzeću i njegovom vlasniku okrivljenom Stefanoviću, pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 600 miliona dinara.

Stefanović je uhapšen prošle godine zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja nezakonito stekao 7,5 miliona evra na štetu "Jugoremedije".

Istraga za malverzacije u "Jugoremediji" je pokrenuta 8. novembra 2012. godine protiv Stefanovića, Zlatka Markovića i Olge Antić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track