Paljanka (17) išamarana, pa hladnokrvno upucana u glavu
Foto: Facebook

Paljanka (17) išamarana, pa hladnokrvno upucana u glavu

Crna Hronika -
Čavarkapa i Čodo prišli Sofiji i njenom bivšem momku na ulici. Nešto su dobacili Sofiji i ona im je odgovorila. Nakon toga je Vladimir Čodo išamarao Sofiju, a Čavarkapa ju je upitao: 'Hoćeš da te ubijem?' Sofija je odgovorila: 'Ubij.' I on joj je tada iz pištolja pucao u glavu

PALE - Sedamnaestogodišnja Sofija Vukadin nije ranije poznavala Vladimira Čodu i Lazara Čavarkapu (20) koji ju je juče ujutro ubio pucnjem u glavu nakon kraće svađe kod roštiljnice "Jutro" na Palama.

Čavarkapa i Čodo uhapšeni su posle u policijskoj poteri nakon što su golfom dva, bežeći od policije prema paljanskom naselju Podvitez, sleteli sa ceste. Savo Stanković, komšija Sofijinih deda i bake Vinka i Momirke Purković, s kojima je živela zajedno s majkom Draganom, kaže da je zbog ovog ubistva njegova ćerka Gordana dala izjavu policiji. "Bile su zajedno u gradu. Moja ćerka kaže da su Čavarkapa i Čodo prišli Sofiji i njenom bivšem momku na ulici. Nešto su dobacili Sofiji i ona im je odgovorila. Nakon toga je Vladimir Čodo išamarao Sofiju, a Čavarkapa ju je upitao: 'Hoćeš da te ubijem?' Sofija je odgovorila: 'Ubij.' I on joj je tada iz pištolja pucao u glavu", ispričao je Stanković.Sudski veštak Hamza Žujo nakon izvršene obdukcije tela potvrdio je ovu izjavu."Devojka ima jednu prostrelnu ranu na glavi. Podlegla je na licu mesta", rekao je Žujo.Komšije kažu da nesreća stalno prati porodicu Vukadin. Podsećaju da je Sofijin otac Aleksandar Vukadin ubijen 2000. godine, a godinu ranije ubijen je njegov brat Njegoš Vukadin."Sofijina mama Gordana psihički je teško obolela nakon ubistva muža. Ne znam kako će sada podneti i smrt ćerke, koja im je bila jedino dete", istakao je Pero Zeković, komšija Purkovićevih.Članovi porodice Sofije Vukadin, shrvani bolom i nevericom zbog ubistva ove učenice trećeg razreda Srednje građevinske škole, kivni su na opštinske vlasti i na policiju."Sofija je ubijena u 2.40, a porodicu je policija obavestila tek u pola sedam ujutro. Pale su postale zona sumraka čim padne noć jer je, zbog štednje, načelnik opštine naredio da se isključuje javna rasveta", negodovala je Beba Purković, Sofijina ujna. U CJB Istočno Sarajevo kasno popodne rekli su da policija još vrši kriminalističku obradu nad Lazarom Čavarkapom i Vladimirom Čodom. Čavarkapu terete za teško ubistvo, a Čodu za pomaganje u teškom ubistvu.Stanovnici Pala kao i članovi porodice pokojne Sofije Vukadin kažu da uhapšeni Lazar Čavarkapa i Vladimir Čodo ranije nisu bili poznati po kriminalu.

U Crkvi Uspenja presvete Bogorodice u Palama u ponedeljak održano je opelo za tragično nastradalu Sofiju Vukadin, koji su meštani u velikoj tuzi ispratili ožalošćena porodica, rodbina, prijatelji, Sofijine drugarice i drugovi iz škole sa buketima cveća.

Sofija je sahranjena danas na groblju u Jahorinskom potoku pored svog oca Aleksandra Vukadina.

U utorak u 12.00 sati će biti održan protest u "znak sprečavanja nasilja", a na Palama će biti proglašen dan žalosti za tragično nastradalom devojkom.

Čavarkapa ju je upitao: 'Hoćeš da te ubijem?' Sofija je odgovorila: 'Ubij.' I on je pucao (Foto: Glas Srpske)
Čavarkapa ju je upitao: 'Hoćeš da te ubijem?' Sofija je odgovorila: 'Ubij.' I on je pucao (Foto: Glas Srpske)
http://www.youtube.com/watch?v=Qv-N1NAhAyI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track