AFERA AGROBANKA: Optužnica vraćena na dopunu

Specijalni sud

AFERA AGROBANKA: Optužnica vraćena na dopunu

Crna Hronika -
Optužnica vraćena Tužilaštvu za organizovani kriminal radi sprovođenja ekonosmo-finansijskog veštačenja poslovanja "Agrobanke" i dinarskih kredita, zatim radi psihijatrijskog veštačenja zdravstvenog stanja vlasnika "Habitfarma" Radoslava Laleta Sekulića, kao i grafološkog veštačenja

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu vratio je na dopunu istrage optužnicu protiv osumnjičenih za malverzacije u "Agrobanci", rekla je portparol tog suda Maja Kovačević.

Ona je precizirala da je optužnica vraćena Tužilaštvu za organizovani kriminal radi sprovođenja ekonosmo-finansijskog veštačenja poslovanja "Agrobanke" i dinarskih kredita, zatim radi psihijatrijskog veštačenja zdravstvenog stanja vlasnika "Habitfarma" Radoslava Laleta Sekulića, kao i grafološkog veštačenja.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu 1. februara ove godine protiv nekadašnjeg predsednika Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušana Antonića i još 20 osoba.

Oni su optuženi da su zloupotrebili službeni položaj u vezi sa odobravanjem većeg broja kredita bez adekvatnih garancija, čime su sebi pribavili korist veću od 5,7 milijardi dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track