MISTERIJA: Nestali snimci napada i vađenja očiju starici!

Novi detalji istrage

MISTERIJA: Nestali snimci napada i vađenja očiju starici!

Crna Hronika -
Zaista ne znam ko je odneo snimke, izjavio Saša Ignjatović, novi direktor knjaževačkog Gerontološkog centra, u kojem su Olgi C. (83) iskopane oči

KNJAŽEVAC - Misterija traje!Snimci kamera za video-nadzor u Gerontološkom centru u Knjaževcu mogli bi pokazati šta se tačno desilo u noći između 11. i 12. marta, kad su korisnici Centra Olgi C. (83) iskopane oči, ali ti snimci su nestali!Ovo je juče za Kurir rekao Saša Ignjatović, novopostavljeni direktor Centra, koji je na tom mestu zamenio Predraga Ranđelovića.- Te snimke nisam video i ne znam da li je uopšte snimljen ceo događaj! Prethodni direktor Ranđelović je posle incidenta uzeo izjave od sestara, a ko je odneo snimke kamera, zaista ne znam - izjavio je Ignjatović.Ležala u krviZbog sumnje da je napala i povredila Olgu C., policija je privela Olginu cimerku Branislavu T. (76). Međutim, u javnosti se pojavila informacija da je Olga na prvom saslušanju rekla da joj je dežurna medicinska sestra iskopala oči iznervirana time što starica nije želela da popije lek! Kobne večeri dežurale su sestre Danijela S. (38) i Ljubičica Ž. (45). Danijela S. juče je za Kurir energično demantovala teške optužbe.- To je potpuna neistina, obična je laž da smo ja ili Ljubičica na bilo koji način povredili korisnicu! Te noći smo reagovale na alarm iz sobe jedne starije štićenice. Otišla sam na sprat i s tom ženom, koja me je dovela do toaleta, pored šolje, u lokvi krvi, našla baku Olgu. Odmah sam pozvala koleginicu Ljubičicu da mi pomogne da zaustavimo krvarenje i Olgu iznesemo iz toaleta. Toliko sam bila u panici da ništa nisam stigla da je pitam! Znam samo da smo jedva razabrale da traži da pije vodu - rekla je Danijela S.Tiho je jecalaLjubičica Ž. dodala je da im je portir, kad su zaustavile krvarenje, pomogao da baku stave na kolica i prevezu je do Hitne pomoći koja je u krugu Centra.- Olga je potom prebačena na hirurgiju, odakle sam ja pošla kao pratilac s njom u Urgentni centar u Niš. Sve vreme baka je, reklo bi se, bila u šoku, samo je tiho jecala - ispričala je Ljubičica.Da bi bile uklonjene sve sumnje, Danijela i Ljubičica su, kako Kurir saznaje, podvrgnute ispitivanju na detektoru laži, ali rezultat tog ispitivanja neće biti saopšten dok traje istraga!- U vezi s ovom istragom mogu samo da kažem da je štićenici Centra B. T. određen pritvor zbog sumnje da je teško povredila Olgu C. Sve ostale okolnosti se proveravaju - rekla je za Kurir Biljana Stojčić, istražni sudija Osnovnog suda u Zaječaru.

Ćerka Slavica: Majci je boljeSlavica Jovanović, ćerka teško povređene Olge C., rekla je juče za Kurir da joj se majka nikad nije žalila na osoblje Centra.- Došla sam sa ćerkom da je posetim i mislim da sada u Centru maksimalno vode brigu o njoj. Ipak, zamolila bih vas da me više ne pitate ništa i ne podsećate na tu tragediju. Neka policija i tužilaštvo rade svoj posao - rekla je Slavica Jovanović.

Pojačane mere bezbednostiDirektor Ignjatović istakao je da su, nakon incidenta, maksimalno pojačane preventivne mere radi zaštite i poboljšanja uslova boravka korisnika.- Sada sve korisnike sestre danonoćno obilaze, na svaki sat, za razliku od ranije, kad je to bilo na dva sata. Povećali smo broj dežurnih sestara u noćnoj smeni, postavili smo i dodatne kamere, tako da ih sada imamo na 32 punkta i danonoćno se snima svako kretanje - rekao je Ignjatović.

Vraćena u CentarOlga C. je, posle operacije u Nišu, vraćena u Gerontološki centar u Knjaževcu.- Teško mi je, imam bolove, ali sada mi je ovde bolje nego u bolnici. Svi me paze i neprestano su oko mene. Imam sve, osim očiju. Kako se dogodila tragedija sada se ne sećam, bila sam u šoku, a i ne znam ko je i kada šta sa mnom pričao, niti se sećam šta sam pričala kad su me saslušavali - gotovo je prošaputala Olga C.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track